Nipte overwinning voor onze beloften in de derby tegen Club Roeselare !!!!!

IMG 9464 520px

Donderdag 8 augustus stond de tweede wedstrijd op het programma in de Mandel-Leie-Schelde Cup bij de beloften. Voor deze wedstrijd konden we praktisch te voet de verplaatsing afleggen tot aan het Rodenbachstadion, waar onze geburen van Club Roeselare hun veld is gevestigd.

Onze jonge garde of beter gekend Jonkies aangevuld met enkele Boys mochten hun kunsten tonen in de schaduw van de Rodenbach fabriek op het Rodenbachveld van Club Roeselare. In de eerste minuten van de wedstrijd kon de thuisploeg tonen wat ze in de kuip hadden, onze jonkies moesten zich wat aanpassen. Nadat de inspectie ronde werd afgewerkt begonnen onze jonkies op dreef te komen. Ze konden mekaar terug goed vinden en toonden fraai voetbal op het Rodenbachveld. De kansen kwamen geleidelijk aan naar voren en we beleefden de meeste tijd op de kant van de thuisploeg. Het leer kon enkele keren dicht bij de thuis goalie vliegen, maar deze werd telkens naast, over het doel geplaatst. De thuis goalie kon ook nog enkele reddingen uit zijn mouw schudden. Onze goalie had een rustige eerste helft en kon genieten van de stralende zomerzon op het veld. Op de bank was het trouwens ook leuk vertoeven in het zonnetje. Op het halfuur zaten we héél dicht bij de openingstreffer wanneer H. Van Eeckhout zijn schot op de doelpaal zag stuiten. KSVR bleef maar zoeken naar de openingstreffer en de doelkansen stapelden zich op. De thuisploeg kwam af en toe eens piepen bij onze goalie J. Kenzi maar hij gaf geen krimp en hield zijn netten proper. Kort voor de rust kon S. Maertens een prachtige assist aanleveren richting A. Verfaillie waardoor A. Verfaillie als een haantje de voorste het leer koelbloedig tegen de netten kon vlammen 0-1. Dit werd dan tevens ook de ruststand.

In de tweede helft gingen onze jonkies en boys verder op hun elan, maar de thuisploeg kwam iets meer in de wedstrijd. Onze jonge garde van de avond hield stand. Iedereen liep de voeten van onder hun lijf om eventueel de score te verdubbelen en de nul te houden. Onze goalie J. Kenzi bleef attent keepen. Club Roeselare kon aantal keren dreigen, maar telkens zonder enig gevaar. In de 80ste minuut werd M. Beerland de 16 ingestuurd en hij kon het leer richting doel trappen, maar zag zijn schot tegen de paal belandden. Kort voor affluiten werd R. Vandewalle op ontdekkingstocht gestuurd en zag zijn schot net naast het doel over de doellijn vliegen. Op slag van het eindsignaal zag Mo zijn verre afstandsschot net over doel belandden. Onze jonge garde wint nipt met het kleinste verschil in de deze derby op een prachtige voetbalavond in de week.

Trainersstaf is trots op jullie prestatie, we blijven constant werken om de goede drive er steeds in te houden.

Eindstand:

Club Roeselare - KSVR Beloften : 0 - 1 (pen. 3-1)

Scoorden:

43' (0-1) A. Verfaillie.

KSV Rumbeke:

J. Kenzi, J. Vanacker, W. Remaut, Y. Van Eeckhoutte, S. Maertens, J. Van Eeckhoutte, H. Van Eeckhout, M. Beerland, R. Vandewalle, A. Verfaillie, P. Demeulenaere, H. Mohammadi, G. Godin, L. Leurs, J. De Bosschere.

Verslag Kurt Maddens