Ruime winst voor KSVR Dames tegen FC Gullegem dankzij 5 treffers van Shana Bettens !!!

dames gullegem kopie

Dames van KSV Rumbeke gingen zondag 16 februari met in het gezelschap van storm "Dennis" naar FC Gullegem gelegen in de Poezelhoek te Gullegem. Op papier een haalbare kaart, maar de wind is het moeilijk spelen en opletten geblazen.

De KSVR Ladies in hun volle blauwe tenue met sponsor Mulder op hun wedstrijdshirts moesten ze de eerste helft volledig beuken tegen de storm "Dennis" in. Een lastige start, maar dat ging al vlug voorbij. In minuut drie kon S. Bettens haar manneke staan om de wind en de thuis goalie te verslaan en het leer netjes tegen de touwen te prikken (0-1). Voor onze dames was het echt beuken tegen de wind. Rond minuut 5 kon S. Bettens bijna vanaf de doellijn het leer voor doel brengen maar zag haar schot op de paal stuiten, in de rebound kon D. Depoortere het leer ook nog niet voorbij de thuis goalie krijgen. KSVR begon stelsel matig de macht in handen te nemen waardoor Gullegem en Dennis werden verdrongen door onze oppermachtige Ladies. In minuut 12 kon S. Bettens doorbreken maar haar schot zag ze gered worden door de thuis goalie die het leer niet echt klemvast had en de rebound kon D. Depoortere het leer net naast het doel knallen. KSVR aan de macht en op het kwartier opnieuw S. Bettens die kon afstuiven richting doel en zag haar schot rakelings aan de verkeerde kant van de paal voorbij vliegen. Luttele seconden vloog het leer rakelings over de deklat van S. Bettens. Aantal minuten later S. Bettens met een prachtige voorzet richting D. Depoortere, maar D. Depoortere trof de deklat. Het duurde tot in de 27ste minuut wanneer KSVR de voorsprong kon verdubbelen via S. Bettens (0-2). Net voor het halfuur kon S. Bettens haar loep zuivere en ouderwetse hattrick tegen de netten knallen (0-3). KSVR bleef heer en meester tegen Gullegem maar ook de storm "Dennis" hadden ze hun greep. Minuut of zes voor de rust werd M. Cossement de laan ingestuurd richting de goal van Gullegem. M. Cossement kon koelbloedig en met een heerlijke knal het leer tegen de netten knallen en dit was tevens ook de ruststand 0-4 !!!

In de tweede helft met de wind in de rug voor onze dames. In de beginfase van tweede helft hadden onze dames iets wat moeilijk opeens lukte het niet echt goed en duurde tot in de 55ste minuut wanneer ons snelheidsduivelke S. Bettens nog eens aan de haal ging met het leer en de 0-5 kon aantekenen op het bord. Nadat E. Geldhof met een verre strakke schot het leer richting de voorlinie kon sturen, eerst ging D. Depoortere in een duel waardoor het leer tot S. Bettens terecht kwam. Amper één minuut later stond het al 0-6 via alweer , jaja , je kan het al raden S. Bettens. Na de 0-6 kregen onze dames af te rekenen met pech in de afwerking. L. Devos kon het leer met de hulp van "Dennis" het leer torenhoog over doel schieten. De voorlinie kreeg nu echt wel af te rekenen met pech, want telkens zat er een hand of een voet tussen van de thuis goalie. In de 70ste minuut de kans voor de pas ingevallen L. Verschaeve (die na een geruime tijd afwezigheid wegens kwetsuur haar comeback maakte op het veld) de kans om een goaltje mee te pikken, maar de keepster van Gullegem stak er een voetje voor. Niet getreurd in de 85ste minuut kon L. Verschaeve toch haar doelpuntje mee graaien en de 0-7 op het bord zetten. Onze goalie L. Van Heesbeke werd vandaag bijna niet in de problemen gebracht, ze beleefde een rustige namiddag en zag hoe haar team de macht kon nemen in deze wedstrijd. KSVR speelde gecontroleerd uit en de ref floot af op een 0-7 overwinning voor onze Ladies.

Proficiat dames met de overwinning een mooi parcour hebben jullie al afgelegd, 63 op 63 !!!!!

Scoorden:

3' (0-1) S. Bettens,

27' (0-2) S. Bettens,

29' (0-3) S. Bettens,

39' (0-4) M. Cossement,

55' (0-5) S. Bettens,

56' (0-6) S. Bettens,

85' (0-7) L. Verschaeve.

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, S. Meseure (61' S. Rijs), J. Delva, L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, A. Deschodt, S. Lanssens, E. Geldhof, D. Depoortere (61' L. Verschaeve), M. Cossement (61' M. Verschaeve).

Verslag Kurt Maddens

• lova
  • multibazar
  • dubois marc