KSVR Dames pakken de drie punten op het veld van SW Ladies Harelbeke C !!!

harelbeke dames kopie

Eindelijk terug voetbal voor de dames die na twee forfaits van Leffinge en De Haan op bezoek mochten bij Harelbeke C. Direct een moeilijke tegenstander.

In het begin ging het goed weg en weer. Maar de dames kwamen in minuut 5 zeer goed weg wanneer een hoekschop bij een thuisspeelster belande, die op haar manier snoeihard uithaalde, gelukkig lag de dwarsligger in de weg. De dames werden letterlijk wakker getrild. Drie minuten later dreiging vanop onze linkerkant. Bettens wilde in de 16 voorzetten, maar er zat een hand tussen van een Harelbeekse, scheidsrechter twijfelde niet en wees naar de stip. Kapitein Devos faalde niet 0-1! Twee minuten later goede diepe bal van Devos naar Bettens die alleen afstormde op de doelvrouw, ook zij faalde niet 0-2. Rumbeke nu op rozen. Dan kwam Harelbeke iets meer in wedstrijd zonder grootte doelkansen. Alleen moest Van Heesbeke een pegel van een thuis speelster over de lat duwen. Aan de overzijde in minuut 23 een hoekschop voor Rumbeke. Deschodt aan de hoek, perfect bal richting Pennynck draait rond haar as en vlamde de bal binnen 0-3! Match gespeeld zou je durven zeggen. Met nog veel duels, slechte passing en slechte controles langs beide kanten mochten we gaan rusten.

Tweede helft startte zoals het einde van de eerste helft. Veel slordigheden, weinig communicatie,... Op die manier nam Harelbeke de wedstrijd meer in handen. En zo kregen ze in minuut 55 een nieuwjaarscadeau van onze dames. Slecht uitverdedigen zorgde voor de 1-3. Op het uur drie wissels voor Rumbeke: Mortier out, Denolf in. Depoortere out, Verschaeve in. Geldhof out, Cossement in. Harelbeke wilde een aansluitingstreffer maar met goed verdedigen was het moeilijk om de muur van Rumbeke te slopen. Minuut 68 een zeldzame doelkans van Rumbeke, Verschaeve met een soort lob bal die verdween via de lat achter het doel. Ook Harelbeke met een zeldzame doelkans, Van Heesbeke ging goed plat. Laatste wapenfeit minuut 85 kwam van Rumbeke, Deschodt met een plaatsbal. Weer lag die dwarsliggers in de weg. Vier goals in het ene doel, drie keer op de lat van het ander doel. De scheidsrechter maakte er einde aan 1-3.

We zagen vooral slordig voetbal. Dit komt misschien wel door het tekort aan wedstrijdritme. Belangrijkste van vandaag, drie punten en de vechtlust!

Scoorden:

8' (0-1) L. Devos (pen.),

10' (0-2) S. Bettens,

23' (0-3) T. Pennynck,

55' (1-3).

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, S. Meseure, J. Delva, L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, A. Deschodt, S. Lanssens, J. Mortier (60' S. Denolf), E. Geldhof (60' M. Cossement), D. Depoortere (60' L. Verschaeve).

Verslag Kenny Desimpel