KSVR Dames boeken ruime winst in de topper tegen Alveringem !!!

dames alveringem kopie

Normaal trainen we op een vrijdagavond maar deze avond moesten we vol aan de bak tegen Alveringem die tweede staat. Verrassend verloren ze vorige week van Veurne. Maar wij wisten dat Alveringem een zeer moeilijke tegenstander zou zijn.

De wedstrijd begon met veel middenveldspel, veel duels, knokken voor de bal, we zagen direct dat het een lastige match zou zijn, zowel fysiek als mentaal. Een eerste dreiging kwam van onze kant, Bettens werd diep gestuurd, deze zette de Alveringemse doelvrouw voor de eerste keer serieus aan het werk. De doelvrouw kon op haar manier de kans onschadelijk maken. Daarna terug een kans voor onze rode dames, die hun rode tenue aantrokken voor rode neuzen dag. Bettens kon terug alleen op doel af maar deze keer kwam de doelvrouw goed uit. Ondertussen zijn we al twintig minuten aan het spelen en met beetje geluk konden we al 2-0 voor staan. Alveringem kon af en toe eens dreigen met diepe ballen maar door het nat kunstgras waren alle ballen voor ons goed meevoetballende Van Heesbeke. In minuut 38 was het dan eindelijk zo ver. Een gemeten diepe bal voor Bettens die op snelheid richting doel ging. De belager van Bettens was even snel en zat dus in de rug van Bettens om het haar moeilijk te maken. Ook de doelvrouw kwam weer gepast uit en bracht terug redding. Maar de bal valt via de redding van de doelvrouw recht voor de voeten van een goed gevolgde Depoortere, die net vanuit de grote rechthoek zonder doelvrouw de score makkelijk kon openen. Twee minuten later terug een uitstekende mogelijkheid, Van Coillie zet zich goed door op de rechterkant, ze kan met haar dribbel de tegenstander afschudden en een perfecte bal richting Depoortere sturen. Depoortere plaatste de bal richting de winkelhaak maar de bal draaide net niet voldoende om een mooi doelpunt te maken. We gaan rusten met een 1-0 voorsprong, een score die hoger kon zijn maar met een aantal puike tussenkomsten van de doelvrouw was het verschil maar één doelpunt.

De tweede helft startte met smeltende sneeuw. De meesten hadden warmere kledij aan want het was al goed fris buiten. De match zelf die begon gelijkaardig zoals de eerste helft. Het was eventjes wachten op doelkansen. Alveringem speelde met meer drang naar voren maar onze achterhoede stond als een muur. Toch was het in minuut 55 raak voor Alveringem een perfecte diepe bal in de loop van de spitse. Van Heesbeke kwam uit maar was te laat en de spitse legde de bal simpel naast Van Heesbeke. Terug spanning op het sportpark in Rumbeke. Actie vanop rechts, Van Coillie kon trappen maar die bal ging nipt naast. Na die kans mocht de moe gestreden Van Coillie gaan rusten en mocht Cossement haar plaats innemen. Nog geen twee minuten later kon Cossement met een prachtige rush de perfecte voorzet afleveren. Depoortere liep richting eerste paal en deporteerde hem in de doel 2-1. Daarna bleven we dreigen maar grote kansen bleven uit. De slag om het middenveld werd meer en meer gewonnen dus bleven de kansen voor Alveringem uit. In minuut 65 een hoekschop voor Rumbeke die slecht werd weggewerkt in de voeten van Pennynck die trapte naar doel en via een been van de tegenstander ging de bal in doel 3-1. Ze werd beloond naar werken. Twee wissels bij onze dames, de hardwerkende Deschodt en Depoortere mogen gaan rusten, de vervangers zijn M. Verschaeve en Geldof. Vijftal minuten later kon Bettens de 4-1 tegen de netten duwen. De actie ging via verschillende stations, er werd hoog tempo gevoetbald langs onze kant, veel driehoeken en veel één-tweetjes. Het voorlaatste station was Cossement die terug met een perfecte voorzet Bettens kon bereiken. Die op haar manier mooi naar binnen kwam om net voor de afkomende keeper de bal te beroeren en binnen plaatste. De kansen bleven voor Rumbeke, in minuut 80 word de bal net voor de lijn gered na gewar in de 16 van Alveringem. De tegenaanval van Alveringem was gevaarlijk na een botsend schot van net buiten de 16 en werd in twee tijden gepakt door Van Heesbeke. Cossement maakte er in de 82’ 5-1 van. Nu zijn de rollen omgekeerd Bettens die haar tegenstander op snelheid kon kloppen en gaf een voorzet. De verdediger kon de bal nog even beroeren maar niet genoeg voor de inlopende Cossement die haar goede invalbeurt kon belonen met een doelpunt. Na de 5-1 waren er nog kansen om nog verder uit te lopen. Maar de vermoeidheid sloeg toe na een zenuwslopende en intensieve partij. Ook een pluim naar de tegenstanders die het ons niet gemakkelijk maakten, ook al zegt de score anders. De vreugde was groot na de laatste drie fluitsignalen van de scheidsrechter die er een gemakkelijke wedstrijd had op zitten.

Proficiat voor ieder van jullie, allemaal op een hoog niveau gespeeld, niemand die uit de mand viel. Zeer leuk en aantrekkelijk voetbal gezien met mooie doelpunten. Volgende week terug met de voetjes op de grond tegen terug een moeilijke tegenstander Bredene B.

Bedankt aan de supporters die hun team terug aan een mooie overwinning hebben geholpen!

Scoorden:

38' (1-0) D. Depoortere,

55' (1-1),

58' (2-1) D. Depoortere,

65' (3-1) T. Pennynck,

75' (4-1) S. Bettens,

82' (5-1) M. Cossement.

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, S. Meseure, J. Delva, L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, A. Deschodt (70' M. Verschaeve), T. Van Coillie (56' (M. Cossement), S. Lanssens, J. Mortier, D. Depoortere (71' E. Geldhof).

Verslag Kenny Desimpel