KSVR Dames pakken de volle buit tegen KSV Veurne !!!!

IMG 9878

Op een zeldzame zaterdagavond moesten we ver op bezoek bij de dames van Veurne. Het was verrassend mooi weer, maar het veld er minder fraai uit!

We begonnen de wedstrijd met veel druk vooruit en dit werd al snel beloond met een corner en een zeldzame kopbal doelpunt die de gelukkige Pennynck heerlijk binnen kopte. Rumbeke was heer en meester op voetballend gebied, maar er was weinig geluk bij de afwerking, telkens stond de paal, een tegenstander, keeper of andere objecten in de weg. Zo tikte de klok weg en kwam Veurne paar keer gevaarlijk dreigen. Halfweg eerste periode na een hoekschop voor ons kon een dame van Veurne de “perfecte” lange bal versturen richting hun spits. De verdediging van Rumbeke was in snelheid niet rap genoeg om de betere spitse van Veurne bij te houden zo kon ze alleen op Van Heesbeke afstormen. Maar onze goalie deed dit perfect en kwam juist getimed uit. Terwijl bij Rumbeke de kansen bleven opstapelen bleef het nog altijd spannend want in minuut 32 kreeg Veurne bijna een cadeau, Van Heesbeke met zeldzame mindere uitrap recht in de voeten van de spitse, die zo terug alleen op Van Heesbeke kon opgaan. Maar onze goalie zette haar foutje perfect recht met een goede tussenkomst. Na deze belangrijke tussenkomsten, had onze goalie een koude avond. Dan zitten we al diep in de eerste helft, de dames deden hun taak en vochten voor wat hun waard was. De opluchting na de vele missers kwam in minuut 42, Bettens werd goed diep gestuurd en legde simpel de bal voor doel en daar was de Depoortere. Zo simpel is voetbal. De opluchting was groot na resem gemiste kansen en op momenten dreigend Veurne. We gaan rusten met een 0-2 voorsprong.

Na de korte pauze en misschien maar best in die koude kwamen de dames goed uit de startblokken. Depoortere ging goed door op haar belager zonder een fout te begaan. Ze kon haar de bal afsnoepen en zo richting doel gaan om de score in minuut 48 uit te dikken naar 0-3. De rest van de match was gemakkelijk uit te spelen voor Rumbeke. Veurne was toen al uitgeteld want Van Heesbeek werd niet echt meer op de proef gesteld. Op voetballend gebied was de 0-4 eentje van uit de boekjes, mooi samenspel tussen verdediging, middenveld en spitsen. Deschodt scoorde deze op aangeven van Depoortere in minuut 57. Dan de twee wissels Cossement komt erin voor Depoortere en zes minuten later Geldhof voor Delva. De match bloede toen al dood, veel inworpen, veel diepe ballen die verdwenen achter de achterlijn. Wel veel goede wil van beide teams maar Veurne en Rumbeke waren het er over eens dat de einduitslag 0-4 zou zijn.

Iedereen mag content zijn van hun match. Weinig weggegeven en veel kansen gecreëerd. De grinta was aanwezig.

Scoorden:

5' (0-1) T. Pennynck

42' (0-2) D. Depoortere,

48' (0-3) D. Depoortere,

57' (0-4) A. Deschodt.

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, S. Denolf, J. Delva (66' E. Geldhof), L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, A. Deschodt, T. Van Coillie, S. Lanssens, J. Mortier, D. Depoortere (60' M. Cossement)

Verslag Sanne Lanssens