KSVR Dames hadden een moeizame start, maar toch hadden ze veldoverwicht tegen Ladies De Haan !!!

IMG 9878

Zondag 8 september was er de verplaatsing voor onze Dames naar zee'tje De Haan. Voor aanvang van de wedstrijd regende het pijpestelen en voltallige delegatie spelers, staf, supporters,.... moesten nog een eindje door de gietende regen stappen om op het veld te geraken.

KSVR begon vrij moeizaam aan de wedstrijd, het lukte niet direct om de goeie combinaties voor elkaar te krijgen. De passen, assists kwamen niet op hun eindbestemming terecht zoals we verwachten. De thuisploeg kon enkele keren piepen aan de 16 zonder echt doelgevaar. Het duurde tot in de 22ste minuut wanneer M. Cossement het leer netjes naast de paal hoog in doel kon knallen 0-1. Na dit goaltje kwamen onze dames iets wat meer in de wedstrijd. Op het halfuur kon A. Deschodt onze kapitein L. Devos bedienen. L. Devos kon op haar beurt het leer tegen de netten duwen 0-2. Geleidelijk aan de wedstrijd begon te vorderen kwamen onze meisjes wakker en begonnen ze wat meer attent te zijn. Kort voor de rust kon L. Verschaeve de 0-3 op bord prikken. We gingen rusten met een 0-3 voorsprong.

Na wat peptalk en goeie besprekingen in de rust, stonden onze KSVR Dames met een andere ingesteldheid op de grasmat. Ze waren al meer attent dan de eerste helft en de combinaties begonnen al meer en meer te lukken. We konden De Haan nu echt wel in de tang houden. We zaten constant rond en in de 16 te sukkelen om het leer door een muur van speelsters van De Haan te krijgen. Doelkansen werden met de vloot voorgeschoteld, ofwel ging het leer naast of over het doel. De thuisgoalie kon nog enkele keren het leer wegtikken of tegenhouden. Zelfs de paal stond een aantal keren in de weg. Onze goalie L. Van Heesbeke had deze namiddag een zéér rustige namiddag. Het duurde tot in de 80ste minuut wanneer A. Deschodt haar kans zag om het leer eindelijk tegen de netten te knallen 0-4. Amper 1 minuut later had S. Meseure vrij spel en met een heerlijke afstandsschot vlamde het leer snoeihard door de lucht en de netten trilden op de grondvesten van De Haan 0-5, wat een weireldgoaltje !! De Haan geraakte erg moeilijk door onze verdediging die toch goed hun werk deed en alles mooi konden opknappen. Onze goalie L. Van Heesbeke mocht rond de 84ste minuut haar kunsten in doel nog eens tonen (1ste keer in 2de helft) maar ze was nog bij haar pinken en kon verhinderen dat de thuisploeg kon scoren. In de 87ste minuut kon S. Bettens ook haar goaltje meepikken na wat schermutselingen voor doel strompelde het leer tegen de netten en de 0-6 was een feit. Kort voor affluiten kon opnieuw S. Bettens het leer richting doel koppen maar de keeper van De Haan bracht redding. De wedstrijd eindigde op een 0-6 in het voordeel van KSV Rumbeke.

Scoorden:

22' (0-1) M. Cossement,

30' (0-2) L. Devos,

41' (0-3) L. Verschaeve,

80' (0-4) A. Deschodt,

82' (0-5) S. Meseure,

87' (0-6) S. Bettens.

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, S. Meseure, J. Delva (71' D. Isezrano), L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, L. Verschaeve (46' D. Depoortere), A. Deschodt, S. Lanssens, J. Mortier, M. Cossement (65' M. Verschaeve).

Verslag Kurt Maddens