KSVR Dames deed Staden bibberen tot het einde !!!!

IMG 9977 kopie

Zaterdagavond 10 augustus mochten de dames van trainer Carlo de verplaatsing maken naar Staden voor de wedstrijd in de voorronde Beker van West-Vlaanderen met directe uitschakeling. Het beloofde alvast een boeiende wedstrijd te worden. 

Al vlug bij aanvang van de wedstrijd zagen we direct dat onze Dames er duidelijk goesting in hadden. Tegenwind konden onze dames een vuist maken tegen een stevige tegenstander. KSVR kon al vlug wat druk uitoefenen en dreigen met enkele mooie acties maar zagen het leer net niet in doel vliegen. De thuisploeg bood wat tegenstand, maar kwamen in de eerste 10 minuten nauwelijks tot aan onze goalie. Op slag van het kwartier sloeg het noodlot toe en stonden we plots 1-0 op achtervolgen. KSVR bleef niet bij de pakken zitten en ging resoluut opzoek naar de gelijkmaker en deze kwam er ook door het harde werk van onze meisjes. S. Bettens werd losgelaten en kon het leer netjes tegen de netten prikken 1-1 op het scorebord. De thuisploeg bleef steeds opzoek naar meer. Onze meisjes toonden fraaie voetbalcombinaties en kon de thuisploeg wat angst aanjagen met redelijk wat doelpogingen. In de 25ste minuut kwamen de Ladies van Staden op voorsprong 2-1. KSVR bleef doorgaan op hun elan en maakte de thuisploeg op bepaalde momenten knap lastig. Net over het halfuur kon de thuisploeg verder uitlopen naar 3-1. In de 38ste minuut wees de scheidsrechter naar de stip in het voordeel van de thuisploeg. Maar ze zagen het leer meters over doel vliegen. Op slag van rust zette de thuisploeg de ruststand op 4-1. 

IMG 9916

IMG 9937

Tweede helft kwamen onze KSVR Dames met een andere ingesteldheid terug op het veld. Vanaf de aftrap schoten ze direct in actie en konden ze de thuisploeg in hun macht houden. In de 51ste minuut wees de scheidsrechter naar de stip in het voordeel van onze ladies. L. Devos mocht de penalty vlekkeloos omzetten 4-2.Onze KSVR Ladies hadden de thuisploeg volledig in hun greep. We bleven maar doelkansen aan elkaar breien. Na enkele enorme doelkansen van onze ladies hield de thuis goalie stand met enkele prachtige reddingen. In de 67ste minuut prachtige combinatie tussen T. Van Coillie en S. Bettens die op haar beurt het leer tegen de netten vlamde, maar de scheidsrechter floot deze goal af wegens buitenspel van S. Bettens. KSVR bleef doorduwen op hun elan. Staden kwam sporadisch piepen tot bij onze goalie L. Van Heesbeke. In de 71ste minuut prachtige aanval van onze meisjes, S. Bettens met een heerlijke voorzet richting J. Mortier. J. Mortier kon het leer in één tijd op de slof nemen en kegelde de netten naar de vaantjes 4-3, wow wat een weireldgoal. Het ijs werd gebroken en onze dames putte alle vertrouwen uit wat ze hadden alsof hun leven op het spel stond. Tien minuten voor het einde werd de verdiende gelijkmaker tegen netten geprikt door S. Bettens. Daarna werd het nog een thriller van formaat voor beide ploegen. Beide ploegen hadden nog de winning goal aan de voet, maar de voetbalgoden beslisten om over te gaan tot een reeks penalty's trappen. Beide teams mochten er elk 5 nemen. Bij de penalty's trok Staden aan het langste eind  4-3. 

IMG 0010

IMG 9951

Proficiat dames met jullie super prestatie vandaag tegen Staden, het was echt genieten van jullie voetbal dat je op de mat bracht. Jammer genoeg zijn we uitgeschakeld in de beker van West-Vlaanderen, nu moeten jullie zich focussen op de competitie. Top prestatie van iedereen, een 4-1 achterstand ombuigen tot een 4-4 eindstand. TOP Dames !!!!!!!!

Eindstand:

SK Staden - KSVR Dames : 4 - 4 (pen. 4-3)

Scoorden:

13' (1-0),

19' (1-1) S. Bettens,

23' (2-1),

33' (3-1),

43' (4-1),

51' (4-2) L. Devos,

71' (4-3) J. Mortier,

80' (4-4) S. Bettens.

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, S. Meseure (71' J. Thevelein), J. Delva (D. Isezerano), L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, A. Deschodt, S. Lanssens, J. Mortier, S. Rijs, M. Verschaeve (65' T. Van Coillie)

IMG 0014

IMG 9904

Verslag en foto's Kurt Maddens