Uitschuifbenen, een 20e goal en een Chinese muur bij Fanion KSV Rumbeke tegen KSK Geluwe !!

minuut stilte kopie

KSV Rumbeke tegen KSK Geluwe, de nummer één tegen de nummer zeven. Een zakelijk affiche en zo verliep de match eigenlijk ook. Weinig spectaculair of opwindend, uiteindelijk won gewoon de sterkste ploeg.

Rumbeke opende deze wedstrijd met een aanvangsperiode met veel balbezit en druk naar voren, zoals we gewend zijn van het stoere collectief. Er kwamen geen opgelegde scoringskansen van. Maar in de tiende minuut zette Geluwe een tegenaanval in over links en die werd besloten met een schotje dat naast het doel van keeper Vonck verdween. Het was een speldenprik die op het half uur door de gasten herhaald werd. Na een rappe omschakeling moest onze doelman zelfs met de voeten een lage voorzet onderscheppen.

Verder had je de indruk dat de thuisploeg de zaken prima onder controle had. Met een degelijk centrum, een constant vaardig intercepterende Jonas Van Exem met zijn uitschuifbenen en een sober maar uitermate degelijk voetballende Jens Kindt, viel er ook weinig spannends te verwachten in het Rumbeekse strafschopgebied.

Alleen ontbrak het onze blauwen gedurende lange tijd aanvallend aan die laatste beslissende actie. Spelers leken steeds in de verkeerde zone te zijn om een scherpe voorzet binnen te kunnen werken of het vizier stond niet op scherp. Zo was er in minuut 23 een voorzet die aan iedereen voorbij zwierde voor het doel langs. Twee minuten later volleyde de uiterst actieve Michael Vermeersch een voorzet van links maar net naast de goal. En nog weer wat later werd een krullend schot van hem door de keeper van Geluwe weggebokst. Nog een laatste schot vlak voor de pauze van weeral Michael Vermeersch verdween evenzeer naast het doel van de opponent.

Na de pauze ging het beter. De tegenstander gaf langzaam wat meer ruimte weg en Rumbeke kon profiteren. In de 52e minuut brak Jörg Dutoit de ban met zijn 20e doelpunt van dit seizoen. Hij mocht een vrije trap nemen op de rand van de grote carree en die draaide hij over een massieve Chinese Muur binnen in de korte hoek. Prachtgoal voor de 1-0. Een minuut later had Michael Vermeersch de 2-0 op de schoen maar zijn inzet na een fraai stuk solowerk zwaaide op het laatste moment nog weg van de kruising. Die verdubbeling van de score kwam er toch een paar minuten later. Onze blauwen mochten opnieuw een vrije trap nemen en die werd door Michiel Tyvaert snoeihard binnengekopt: 2-0.

De thuisploeg kon naar hartelust aanvallen in de ruimte die de tegenstander liet. Er kwamen kansen voor Michael Vermeersch en Nikolaas Vermaut die nog op de deklat besloot na een mooie combinatie-aanval en die ook nog op de keeper schoot. Dezelfde Vermaut maakte wél de 3-0 toen hij na een straffe combinatie de bal in de verst mogelijke hoek plaatste buiten bereik van de Geluwe-sluitpost.

Wedstrijd gespeeld. Drie punten thuisgehouden. Gewoon zo door blijven doen de komende maanden, zou je zeggen.

Scoorden:

52' (1-0) J. Dutoit,

58' (2-0) M. Tyvaert,

73' (3-0) N. Vermaut.

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, H. Cool, J. Van Exem, J. Kindt, R. Woodruff (82' L. Tyvaert), J. Dutoit (84' H. De Vidts), M. Tyvaert, N. Maertens, M. Vermeersch, N. Vermaut (84' J. Decoene)

Verslag Francois Peeters