KSV Rumbeke fanion speelt twee verschillende helften tegen KFC Moen !!!!

IMG 9464 520px

De thuiswedstrijd tegen KFC Moen werd er eentje met twee gezichten. Zagen we voor de rust een team dat optimistisch aan de match begon en aantrekkelijk voetballend aan de goal van de tegenstander geraakte, in de tweede helft was Moen de ploeg met veel balbezit en dreiging. Dat de drie punten uiteindelijk in Rumbeke bleven was een prettig gegeven.

Al na acht minuten spelen kopte Jens Kindt een mooie hoekschop van Harold Cool binnen en zo zette hij Rumbeke op voorsprong: 1-0. Een paar minuten later had het reeds gelijk kunnen staan na iets te relaxed uitvoetballen van de thuisploeg en de gasten kwamen oog in oog met doelman Kenneth Vonck, die echter prima redde.

Bekomen van de schrik kenden onze kerels een prachtig tweede kwartier. Björn Sucaet zette voor van rechts en Michael Vermeersch zag zijn inzet gedevieerd in corner. Een voorzet van Niel Maertens kon door Jörg Dutoit maar net niet geraakt zijn aan de eerste paal. Diezelfde Dutoit schoot van links nog eens op de keeper. Harold Cool stuurde Hannes De Vidts diep op de flank en zijn voorzet bereikte Niel Maertens: diens schot vloog via een tegenstander over het doel.

Het voetbal zag er in deze fase netjes uit en het voelde goed. Misschien wel iets te goed. Rumbeke leek zichzelf in slaap te wiegen en soms oogden we iets te zelfzeker. Gaandeweg de eerste helft werd de passing van onze blauwen wat onzorgvuldig en Moen pikte het initiatief meer en meer over. De gelijkmaker kwam er in minuut 36. Ook die kwam uit een standaardsituatie. Een vrije trap werd netjes ingekopt van dichtbij en zo konden we opnieuw beginnen aan de match: 1-1.

Allicht triggerde dit iets bij KSV, want het tempo ging omhoog en de lef van voorheen kwam terug. Niel Maertens werd gelanceerd. Drie man in de achtervolging. En dan botste de strakke inzet via de paal het veld in. Jammer voor Niel die keihard werkte in zijn wedstrijd. Een minuut later kwam Rumbeke dan toch terug op voorsprong. Het was Jörg Dutoit die de 2-1 op het nieuwe scorebord liet noteren. Die cijfers zouden niet meer veranderen.

In de tweede helft was het Moen dat aanvallender dacht dan onze eigen ploeg. Die leek te wachten op ruimte voorin met die voorsprong op zak. Zoals in minuut 55 toen Hannes De Vidts centraal diep ging en de bal over de doelman én helaas over het doel lepelde. Voor het overige viel er veel minder te genieten voor de Rumbekesupporters, die stiller en stiller werden. Het werd zo nu en dan warm voor het Rumbeekse doel en de ploeg was de controle over de match totaal kwijt. Zo moest keeper Vonck opnieuw ingrijpen op een doorgebroken speler in het centrum van het veld. De doelman verkleinde zijn doel vakkundig en pakte de bal klemvast.

KFC Moen was de ploeg die nu telkens dreigender opdook in de grote carree van Rumbeke. Het leidde niet tot doelpunten, doordat de eindpass steeds net niet goed genoeg was. Of te zacht of te scherp. Of er zat een Rumbeeks been tussen. Het was harken geblazen in de defensie die uit bijna het ganse team bestond in de slotfase van deze match. Met die kleine voorsprong kon het nog telkens verkeerd gaan. Al in de blessuretijd moest een hoekschop van Moen van de lijn gehaald worden door onze mannen. Met keihard werken en sloven in die tweede helft pakten ze dan toch de overwinning.

Mattijs Decoene viel geblesseerd uit in de 70ste minuut en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

"Ze vrezen voor mijn kruisbanden, maar ik weet het pas zeker na de mr scan van volgende week. Hopelijk valt het mee."

Mattijs Decoene

Wij wensen Mattijs alvast veel beterschap !!!

Je kan allerlei conclusies trekken na zo'n wedstrijd. Hier een paar op een rij:

– Er staat een team in het veld dat keihard wil werken, ook al het eens niet zo gemakkelijk gaat.

– Vorig seizoen speelden we prachtig voetbal, maar promoveerden we niet. Nu winnen we zo nu en dan 'lelijk'.

– Als je kampioen wilt spelen, zal je ook je zwakkere matchen of tegen fysiek sterke of goed georganiseerde tegenstanders gewoon moeten winnen.

– We staan bovenaan en we liggen op koers voor een goede eindklassering, houden zo.

Scoorden:

8' (1-0) J. Kindt,

36' (1-1);

43' (2-1) J. Dutoit

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, L. Tyvaert, H. Cool, J. Van Exem, J. Kindt, R. Woodruff, J. Dutoit, N. Maertens, M. Vermeersch (89' (A. Lejthija), H. De Vidts ( 63' M. Decoene (70' G. Riolo) )

Verslag Francois Peeters