KSV Rumbeke Fanion terug op vertrouwd niveau in Wielsbeke.

wielsbeke akern kopie

Voor de Beker van West-Vlaanderen mocht onze eerste ploeg het ditmaal opnemen tegen eerste provincialer SC Wielsbeke. Op het veld ter plaatse ontspon zich een boeiend duel. Dat opende spetterend. Toeschouwers, die ook maar zestig seconden na aftrap afkwamen, hadden reeds een eerste hoogtepunt gemist: Jörg Dutoit schoot direct vanaf de opzet op de deklat!

In de eerste helft stak KSV Rumbeke in een hoog tempo veel meer aanvallende energie in de match dan de opponent en dat leverde kansen op. Jörg Dutoit kopte over op voorzet van Nikolaas Vermaut van rechts, dezelfde Dutoit schoot nog eens in de handen van de doelman, Mattijs Decoene produceerde een harde afzwaaier die hoog over het doel verdween en op het half uur trof ook Björn Sucaet de deklat boven de Wielsbekedoelman. Niel Maertens kopte maar juist over het doel en wederom Vermaut lifte een afvallende bal over doelman en doel.

Pas na veertig minuten spelen werd Rumbeke-keeper Kenneth Vonck echt op de proef gesteld: hij kende een knappe redding op een stevig schot van afstand. Derhalve 0-0 aan de rust.

In de tweede helft was een eerste scoringskansje voor Wielsbeke, maar achterin bij Rumbeke zat het potdicht en de inzet van in de zestien meter kon worden geblokkeerd. Jörg Dutoit zag een rollertje vlak voorlangs het doel van de thuisploeg verdwijnen. Na een kwartier spelen in de tweede helft was het dan toch raak. Een fraaie centrumaanval kon door Nikolaas Vermaut worden afgerond: 0-1. Wielsbeke kende hierop een sterkere fase met hoge druk en enkele scoringsmogelijkheden.

"Kunst- en vliegwerk"

Doelman Vonck zweefde een snoeihard schot van de rand van de grote carree flitsend uit de hoek. Hij inspireerde hiermee zijn team om terug de weerstand op te schroeven. Aanvankelijk ging dat met kunst- en vliegwerk. Er was een periode met snel balverlies en ietwat slordige omschakelingen.

Met nog tien minuten te spelen nam de druk van Wielsbeke echter af en begon Rumbeke terug secuur te voetballen. Michael Vermeersch krulde eerst nog een bal nipt over het doel. Een minuut of acht voor tijd kon Nikolaas Vermaut op aangeven van diezelfde Vermeersch wél de bevrijdende tweede treffer achter de Wielsbeke-keeper werken: 0-2. Rumbeke won vervolgens eveneens de penaltyserie. Knap werk van onze blauwen!

Eindstand:

KSC Wielsbeke - KSV Rumbeke : 0 - 2 ( pen. 4-5)

Scoorden:

60' (0-1) N. Vermaut,

82' (0-2) N. Vermaut.

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B, Sucaet, L. Tyvaert, H. Cool, J. Kindt, R. Woodruff, J. Dutoit, M. Decoene (46' E. Geldhof), N. Maertens (75' N. Maertens), M. Vermeersch, N. Vermaut (83' J. Decoene)

Klassement Beker van West-Vlaanderen:

    M W V G + - +/- PTN
1 K. FC Varsenare 3 2 0 1 8 5 3 7
2 K.S.V. Rumbeke 3 1 0 2 7 5 2 5
3 K.S.C. Blankenberge 2 1 0 1 7 6 1 4
4 K.S.K. Snaaskerke 3 1 2 0 4 7 -3 3
5 K.S.C. WIELSBEKE A 3 1 2 0 2 4 -2 3
6 F.C. Veldegem 3 1 2 0 8 9 -1 3
7 K.S.V. Jabbeke 3 1 2 0 4 6 -2 3
8 K. Blauwvoet Otegem 2 1 1 0 3 1 2 3

Verslag: Francois Peeters

Foto: Kurt Maddens