KSV Rumbeke verslaat derde provincialer KFC Lendelede in een oefenwedstrijd !!!

ploegfoto 2019 2020 1 520px

Er ontbraken toch nog een aantal vaste waarden van onze eerste ploeg in de match op Lendelede donderdagavond. De leemtes werden opgevuld met jeugdspelers die het, op z'n zachtst gezegd, heel verdienstelijk deden tegen het A-team van de thuisclub.

In de eerste helft speelde Rumbeke met een groot deel eerste keuze. In een wedstrijd waar tactische en technische foutjes werden gemaakt – een logisch gevolg van het voorbereidingsstadium voorafgaand aan de echte competitie – bleken onze mannen vooral veel efficiënter dan de tegenstander. Het was Jörg Dutoit die een heuse hattrick kon aantekenen, nadat hij driemaal op de juiste plek stond om de bal in het doel te bewegen. Een tegengoal kwam van de lange Tanghe die profiteerde van een slippertje van doelman Niels Deleye. De jeugdige keeper speelde verder overigens een keurige wedstrijd en hij voorkwam de aansluitingstreffer vlak voor de rust toen hij een hard schot tot corner kon verwerken. Tussenstand was 1-3 dus aan de rust.

Na de pauze werd het even spannend. Maar liefst zeven beloften kwamen in het veld bij. Met Jens Kindt, Jonas Decoene en Mattijs Decoene als 'ervarener' gasten in de eerste ploeg en dan al die aanvullingen ging de gemiddelde leeftijd van de spelersgroep nogal drastisch naar beneden. Iedereen langs de zijlijn hield de adem in, want wat zou er gebeuren in het veld? Al binnen vier minuten kwam de thuisploeg terug tot 2-3. Het tempo ging wat omhoog aan de kant van de groenen, doordat de verwachtingen waren bijgesteld. Het waren de mannen tegen de jongens, die indruk had je even langs de kant. Maar ondanks druk van Lendelede brak Rumbeke niet.

"Fantastische solo-actie"

Het was aanvankelijk een kwartiertje wennen aan het tempo en de hardheid in het volwassen voetbal voor ons jonge keurkorps, maar toen die vijftien minuten voorbij waren, kwamen de jonge kerels nooit meer in de problemen. Emile Geldhof prikte nog een bal in handen van de doelman, Jens Kindt was een kwartier voor tijd wél doeltreffend. Na een fantastische solo-actie van Jonas Decoene kon hij tegen de bal aanlopen op voorzet van rechts: 2-4. Keeper Niels bokste maar weer eens een schot van afstand buiten de palen.

En toen werd het zelfs 2-5 in Rumbeeks voordeel. Na een prachtige aanval tikte Emile Geldhof binnen. Hij werd mogelijk onterecht buitenspel gefloten, want hij was duidelijk achter de bal die aangeraakt was door de doelman van Lendelede. Een minuut later viel de 2-5 dan toch en die was verdiend in die fase. Jonas Decoene was de doelpuntenmaker op aangeven van Siebe Vandekerckhove. Wat een zalige actie ging daar aan vooraf: Siebe draaide zich op de rechterflank atletisch tussen twee spelers vrij met de bal en hij kon afgemeten inspelen.

In het slot van de match kopte Tanghe nog een vrije trap voor het doel van Rumbeke langs. Zo bleef die 2-5 stand op het scorebord staan. Goed bezig Rumbeke!

Eindstand:

KFC Lendelede Sport - KSVR A-kern : 2 - 5