zo 04-11-2018 : GR Danny - KFC Lichtervelde : 1 - 3

"Ongeslagen leider serieus doen bibberen........"

IMG 3541 3

We mochten vandaag de gastheer spelen om de ongeslagen leider Lichtervelde te ontvangen op het Rumbeekse sportpark. We zaten in een goeie flow en wilden natuurlijk ook de scalp van Lichtervelde. Een goeie training achter de rug en we waren er natuurlijk op geluimd om de eerste punten af te nemen van de leider. Het voetbalweertje was present, hopelijk konden we hier een prachtige zondagmorgen meemaken.

Maar de Rumbeekse acteurs waren er niet zo bij en gaven teveel respect aan de tegenstander, daardoor kon Lichtervelde ons dan ook goed onder druk zetten. We geraakten moeilijk uit de omknelling maar toch kon Lichtervelde geen zo'n grote kansen versieren. Ze hadden het balbezit en het veldoverwicht absoluut in de beginfase en wij deden ons best maar het wilde niet lukken om in de wedstrijd te komen. Net aan het kwartier kon een Lichterveldse speler aanleggen nadat hij veel ruimte kreeg maar in zijn poging trapte hij over de bal, de bal bleef bij zijn voeten en de tweede poging mikte hij juister en de netten werden voor de eerste keer in beweging gebracht. Een achterstand die voor ons wel wat ongelukkig kwam. Zelfs die achterstand deed ons niet meteen een versnelling hoger schakelen want we bleven iets te slap en nonchalant acteren. We probeerden er wel uit te komen maar we werden kort gehouden door de secure verdedigers van de leider die amper 6 tegendoelpunten had. En rond het halfuur kon de leider de verdubbeling van de score op het bord zetten, mede door ons nonchalance spel konden ze makkelijk scoren. We konden voor rusten amper dreigen en het bleef voor ons voor bij hele kleine kansjes. Gelukkig liepen we geen grotere averij op voor we terug de kleedkamers mochten opzoeken en daar konden we de kopkes weer eens bij elkaar steken, dat was dan ook eens nodig...............

"Bij de pinken"

Toch bleven we het vertrouwen uitstralen voor de tweede helft aan te vatten want we weten allemaal in deze ploeg dat het veel beter kon. En hoe een wedstrijd kan kantelen, eerst probeerde Lichtervelde nog enkele malen het neus aan het venster te steken maar nu was Rumbeke wel bij de pinken om snel in te grijpen en de trein vooruit te sturen. En rond het kwartier had de aansluitingstreffer een feit moeten zijn toen Tom Anseele alleen voor de Lichterveldse doelman verscheen maar de keeper won het pleit en de daaropvolgende actie kon Nelis Sabbe nog een prachtig schot plaatsen maar opnieuw kon de doelman de bal keren. Zo bleef het 0-2 en moesten we blijven gaan om zo snel mogelijk tegen te scoren. Lichtervelde voelde nattigheid en kroop naar achteren om hun voorsprong zo te verdedigen en plots was het allemaal Rumbeke die de klok sloeg. De leiders kwamen er nu niet meer uit en Rumbeke nam nu de nodige risico's en voelden dat deze wedstrijd nog niet gespeeld was. Vele kansjes konden we nu versieren maar de leiders bleven met z'n allen verdedigen zodat het voor ons moeilijk was om erdoor te geraken. We konden nu de wedstrijd volledig naar ons toe trekken en plots was daar de aansluitingstreffer dan toch, vanuit het niets kon Tom Anseele uit de draai prima afwerken hoewel hij werd vast gehouden. Zo kwam de 1-2 dan toch op het bord met nog een 8' op de klok. Natuurlijk dat de leider nu bibberde en Rumbeke bleef ervoor gaan, met nog welgeteld 1' op de teller werd Sander Pattyn vrijgespeeld en Sander stond klaar om de 2-2 binnen te knallen maar de knal vloog jammerlijk genoeg over en op de tegenaanval werd hun spits net gehaakt door Louis D'hondt zodat voor ons de pil nog harder kwam en we de 1-3 nog moesten toestaan via strafschop. Daarna floot de goed leidende jonge scheidsrechter deze wedstrijd af die voor ons een dubbel gevoel gaf want er zat veel meer in deze wedstrijd mits een betere eerste helft.

We mogen hier duidelijk spreken over een wedstrijd met 2 gezichten maar toch ben en blijf ik trots op deze groep die het de leider toch moeilijk heeft gemaakt!! Was het inzet, concentratie of de tegenstander in de eerste helft ........., wie zal het zeggen.........één ding is zeker, we mogen onze voet zetten naast de top in onze reeks. Ik ben dan ook tenvolle overtuigd dat we nog vele mooie resultaten zullen boeken dit seizoen!!

Geen gele kaarten

Doelpunten:

15' 0-1

30' 0-2

82' 1-2 Tom Anseele

90' 1-3 (strafschop)

Speelden:

Gianni Vansteenkiste, Ivan Buysse, Sven Hoorne, Cedric Noseda, Tjorven Alliet, Bjarne Casteele, Thibaut Simoens, Sander Pattyn, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Stefaan Lefevre, Sander Vynckier, Louis D'hondt en Michiel Simoens.

Verslag Danny Varrewaere