zo 04-11-2018 : KE De Haan – KSVR A-kern : 0 - 0

"KSVR geraakt niet verder dan een brilscore"

IMG 6665

Als een hobbyverslaggever slechts anderhalf A5-papier van zijn blokje benut voor enkele aantekeningen, dan weet je dat een match niet bol staat van de sensatie en de scoringsmogelijkheden.

Na 18 minuten spelen had Rumbeke wél op voorsprong kunnen komen: Hannes De Vidts kopte tegen de loop van de doelman in, maar die kreeg er in een heerlijke reflex nog net een handje tegen en zo ging de bal niet binnen. Een tweede hoogtepunt in de eerste helft was het schot op afvallende bal van Michiel Tyvaert dat maar net naast de kruising verdween. De thuisploeg zette hier één echte kans tegenover en dat was een venijnige knal in de korte hoek, maar die kon worden afgeblokt en wegverdedigd.

IMG 6656

Voetbalden wij in de eerste helft nog heel netjes onze aanvallen uit, na de rust hanteerden beide teams vaker de lange bal. Rumbeke werd wat minder dominant. De Haan knalde een afgeweken bal rakelings naast het doel van Kenneth Vonck. Aantal minuten later pakte Kenneth Vonck een hard dalende schot van dertig meter klemvast. In het slotkwartier van deze match probeerde Rumbeke met snelle omschakelingen alsnog de drie punten te pakken. Jonas Decoene zag zijn schot geblokt na een snelle uittrap van Kenneth Vonck, Michiel Tyvaert schoot voorlangs op aangeven van Jonas Decoene en Bjorn Sucaet volleyde ook al naast het doel na goed doorzetten op het middenveld. Een laatste kopballetje van Hannes De Vidts kon eenvoudig worden ontzet.

Zo bleef het 0-0 en zowel de ploeg als het meegereisde publiek bleven toch wel op hun honger zitten.

IMG 6731

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, L. Tyvaert, H. Cool, J. Kindt, R. Woodruff, M. Tyvaert (76' R. Deketelaere), M. Decoene, A. Tyvaert (46' J. Decoene), M. Vermeersch, H. De Vidts

Verslag Francois Peeters

Foto's Kurt Maddens