zo 04-11-2018 : SC Zonnebeke – PU13 : 0 - 4

"Relatief eenvoudige overwinning"

IMG 6250 3

We boekten in een leuke en sportieve match een relatief eenvoudige overwinning op onze leeftijdsgenoten van Zonnebeke. In een uur voetballen bleken we technisch en tactisch de bovenliggende partij. Het afgrijselijke veld vol kuilen zand en met hobbelige pollen gras maakte mooi strak voetbal onmogelijk, maar de gasten van beide ploegen deden er alles aan om toffe combinaties op de 'mat' te leggen.

Vooraf had ik de jongens een opdracht meegegeven: probeer per kwart vier keren mooi te openen naar links of naar rechts, lateraal of diagonaal, half met een korte combinatie of met een ganse flankverandering. Wisselspelers telden het aantal malen dat we slaagden in dit plan. In het tweede kwart kwamen we aan vaker dan acht maal. Ook keeper Mauro, die sterk bezig was in onze goal, nam deel aan dit spel. Hij verzorgde vanochtend ook al uitstekende snelle spelhervattingen! Zo vonden we ruimte voor ons combinatievoetbal en we creëerden meer dan voldoende scoringskansen. Al rap stonden we op voorsprong na doelpunten van Ermal en Wout (0-2) en toen was er een relaxte sfeer in het veld en naast het veld.

"Hattrickje"

We moesten niet tot het uiterste gaan tegen deze sympathieke tegenstander. Hun keeper, die eigenlijk veldspeler was, deed nog enkele goede reddingen en we raakten zelf langzamerhand wat minder scherp voor het doel. Natuurlijk wilde iedereen graag scoren en zo nu en dan vergaten we slimmer te spelen voor het doel van de opponent om een medespeler te laten scoren. Wout, die de laatste weken op trainingen toch al opviel met veel beweging zonder bal en die mede daardoor vaak vrij kon komen op de juiste plekken, scoorde ook nog zijn tweede en derde doelpunt in de match en zo zegevierden we met 0-4 aan het eind. Hattrickje voor Wout! In het laatste kwart gooide ik de hele ploeg door elkaar om de spelers maar uit hun comfortzone te halen en ze te blijven prikkelen in de gespeelde wedstrijd. Backspeler Thibeau kwam samen met flankvoetballer Wout op de tien terecht. Laatste man Daan mocht op de linkerflank iets proberen.

We namen nog penalty's voor de fun en zo hadden we in het zonnetje een leuke ochtend. Met dank aan en samen met onze tegenstander.

Verslag Francois Peeters