za 03-11-2018 : KFC Poperinge - PU21 : 3 - 2

"In de slotminuten het deksel op de neus"

IMG 5383

Op een mooie zaterdagnamiddag gingen de KSVR-Jonkies van trainer P. Bailliu naar het verre Poperinge enni. We wisten dat het moeilijke partij ging worden, dus we waren al gewaarschuwd.

Bij aanvang van de wedstrijd begonnen onze mannen stevig, konden al vlug enkele prachtige combinaties uit hun mouwen schudden. Maar het leer wilde telkens niet goed vallen op een mooi vlak bespeelbaar veld. Poperinge kwam enkele keren piepen op onze helft maar echt gevaarlijk waren ze niet tot in de 33ste minuut wanneer ze het leer richting doel ging trappen, het leer week af via één van onze spelers waardoor het leer ongelukkig in doel belande 1-0, dit tegen de gang van zaken in stonden we misschien wel onterecht 1-0 achter. KSVR liet dit niet zomaar gebeuren en bied stevig weerwerk en doelkansen kwamen voorgeschoteld op een dienblad, maar de voetbalgoden waren niet voor de blauwe jonkies. A. Ghergu kon van op afstand het leer laag naar het doel schieten, de thuisgoalie liet deze door zijn benen door maar het schot was net iets te licht waardoor de thuisgoalie zich nog rap kon herpakken om het leer net voor de lijn op te rapen. Kort voor affluiten werd A. Ghergu foutief neergehaald net op het randje van de 16, maar de scheids legde het leer net op de buitenrand van de 16. Was hij nu in de 16 of niet , de scheids is baas op het veld. J. Desmet nam de vrije trap maar onze blauwe mannekes waren net niet rap genoeg om het leer binnen te tikken. Over de volledige eerste helft gezien was KSVR duidelijk de beste ploeg op het veld met resum doelkansen die op een dienblad werden voorgeschoteld maar de voetbalgoden hadden een offday. We gingen rusten met een 1-0 achterstand.

"Mes op de keel aan beide kanten"

In de tweede helft kwamen onze verloren zonen A. Creupelandt en F. Desal op de grasmat na hun lange blessure. Opnieuw hetzelfde beeld als in de eerste helft. KSVR die constant opzoek was naar hun openingstreffer. Het duurde tot we een uur op het veld stonden wanneer R. Lievens met een schroeiende schot het leer tegen de netten kon vlammen, verdiende gelijkmaker stond op het bord 1-1. Onze KSVR-Jonkies hadden de smaak te pakken met deze goal en wilden resoluut meer. In de 69ste minuut kon A. Ghergu toch zijn goaltje meepikken en kon hij de 1-2 op het bord zetten. Maar de thuisploeg bleef ook maar knokken voor ieder bal. Een wedstrijd met soms wel het mes op de keel aan beide kanten. KSVR zat aantal keren heel dichtbij om verder uit te lopen maar zoals we al hebben vermeld de voetbalgoden hadden het niet zo voor de blauwe mannekes van Rumbeke. In de 81ste minuut kon de thuisploeg de gelijkmaker tegen de netten duwen 2-2. Plots zaten die gasten met vleugeltjes. KSVR bleef maar knokken om de winninggoal te scoren. Dat lukte vrijwel voor KSVR J. Desmet kon een pareltje scoren via de paal binnen maar de scheids floot voor buitenspel en de goal werd afgekeurd. KSVR bleef druk zetten tot de laatste minuten, maar het noodlot sloeg toe in de laatste minuut. Een speler van Poperinge werd net op de rand van de 16 neergehaald en de scheids legde het leer net buiten de 16. Via deze vrije trap ging het leer via één van onze blauwe mannekes in eigen doel 3-2.

We verdienden meer dan deze nederlaag, het had beter geweest dat deze wedstrijd op een gelijke stand werd geëindigd, maar ja dat is voetbal hé, als je een resum doelkansen onbenut laat en niet afwerkt krijg je meestal het deksel op de neus. Maar één ding mogen we niet vergeten. Iedere speler van de KSVR-Jonkies heeft zich meer dan 100% ingezet, doorzettingsvermogen was top, jullie hebben alles geven wat jullie konden, geknokt alsof jullie leven ervan afhangde. Ondanks dit verlies is de trainersstaf toch tevreden met jullie prestatie.

KSV Rumbeke:

A. Maeyaert, J. Vanacker, W. Remaut, S. Maertens, P. Demeulenaere, B. Van Coillie, G. Declercq, A. Verfaillie, J. Desmet, L. Kemel, A. Ghergu, A. Creupelandt, F. Desal, L. Leurs, R. Lievens

Scoorden:

33' (1-0),