za 03-11-2018 : GU12 - KSKV Zwevezele : 1 - 1

"Terechte uitslag"

U12 Pedro 1 kopie

Een zwart weekend hadden de U12 er vorig weekend opzetten, het eerste kwartier in Hulste was supergoed... maar de andere kwartieren was het iets minder in een wedstrijd waar we veel aan onszelf te danken hebben (4-1).

Zondag was geheel naar af. Door omstandigheden naam ik over van de provinciale ploeg van Bob en dat was blijkbaar geen cadeau. Geen inzet, geen wil, niets. Ik neem de verantwoordelijkheid niet uit de weg, als trainer stel je je constant in vraag, zeker op zo een voormiddag want er ging veel mis.

Niet prettig om ginder met 10-0 te verliezen in Eernegem een resultaat dat zeker niet overdreven was. Een bijzonder slecht gevoel omdat niets lukte, energie compleet weg om er nog een verslag over te schrijven. Niet dat ik me wil vastpinnen op resultaten, maar de cijfers logen er niet om wat er te zien was.

"Nu verslag van de match tegen Zwevezele"

Vandaag een andere mentaliteit op het veld, niet alleen die positieve meters maar ook de negatieve meters af bollen lukte vandaag zeer goed. Ons werkpuntje, maar vandaag toonden we die discipline en hoe!!!

De scheidsrechter van dienst was trainer Bob, wegens het lastminute ziekmelden van de scheids. Hartelijk dank hiervoor Bob, die horloge heb je dubbel en dik verdient! Mopje, want ik vond Bob een zeer goede en onpartijdige wedstrijd fluiten. Getuige daar van was een fout in strafschopzone die we op protest van Zwevezele verder moesten leggen.

Het weerwerk tegen Zwevezele lukte fantastisch. Het ging gelijk op , maar het was Zwevezele die bij een uitgespeelde kans de 0-1 op het scorebord liet verschijnen. 'Kopjes niet laten hangen' riep ik ze met mijn luide klokke toe en dat deden ze ook niet. We kregen kansen maar de afwerking was net niet juist genoeg. Vele ballen zoefden maar enkele meters naast doelpaal, soms moet je ook een beetje het geluk aan je zijde hebben.

"Catapulteerde"

Automatismen waren vandaag aanwezig en iedereen kent zijn taak binnen de groep. We weten wat we moeten doen in bepaalde zone , in balbezit en balverlies en voerden dit ook zeer goed uit. Het derde kwartier kregen we loon naar werken, Lars recupureerde de bal na een 1 tegen 1 duel van Milo en stuurde hem rechts naar Nawfal die lekker ingedraaid stond en de verdiende 1-1 tegen de netten catapulteerde. Een mooi verjaardagscadeau ook voor onze vaste afgevaardigde Nele voor haar wekelijkse inzet!

Het combinatievoetbal was met momenten aardig, zeker als je de weerstand van de ploeg bekeek waar we tegen speelden. Leandro, Cas, Thibo, Tiziano, Maurice,... het was genieten. Niet enkel in combinatiespel maar ook defensief. Jaron blonk terug uit in doel, wat een 1 tegen 1 tussenkomsten, goede reddingen, meevoetballende doelman en uitvoetballend enorm verbeterd.

Over uitvoetballen gesproken was Seppe heer en meester zeker na zijn talrijke balrecupuraties. Eerst op de 4 maar ook op de 2 toonde hij zijn klasse. Op vraag van de trainer toonde hij ook zijn lach. Dan zie je dat hij in al zijn concentratie ook geniet van het spelletje voetbal. Hij had ook de grootste kans op de 2-1 want een schot na volgen op hoekschop spatte tegen de daklat.

Speelden als 1 team voor elkaar:

Jaron, Seppe, Thibo, Nawfal, Leandro, Tiziano, Milo, Cas, Lars, Maurice

En nu duimen voor de spelers en trainer Bob voor morgen, hopelijk zijn de batterijtjes opgeladen om te doen wat van hen gevraagd wordt.

Verslag en foto Pedro De Witte