za 03-11-2018 : SVD Kortemark - GU17 : 4 - 6

"Match met 2 gezichten...."

IMG 4997 520px

Gewestelijke scholieren van trainer Krist gingen op bezoek bij Kortemark. Trainer Krist maakte het volgende verslag voor de websitelezers.

Rumbeke nam vanaf minuut 1 het heft in handen, met goed en snel voetbal, toch bleef het opletten voor hun snelle spit die werd bediend met lange ballen, al in minuut 4 moest Scott goed tussenkomen en een achterstand vermijden. Blauw-wit bleef wel de meest gevaarlijke ploeg wat meerdere hoekschoppen opleverde en enkele kleine kansjes die niet werden benut. na de eerste periode dus een "logische" 0-0.

In de 2de periode lukt het dan eindelijk wel, Warre legt gepast achteruit en Gauthier kan de 0-1 scoren, enkele minuten later stuurt Warre met een mooie pass Damien het laantje in en deze scoort beheerst de 0-2. In minuut 33 een voorzetschot van Louis waarbij de keeper zich verslikt en de bal moet lossen, Gauthier sneller op de bal en de 0-3 staat op de bordjes. In minuut 35 moet Quinten gepast tussenkomen op een snelle tegenaanval om zijn netten schoon te houden. We gaan rusten bij een 0-3 stand.

"Aardige pot voetbal"

In de 4de minuut van de derde periode, terug een assist van Warre waarbij Mohamed vrij komt voor de keeper, deze aarzelt geen seconde en schiet de 0-4 binnen. In minuut 6 een voorzet van terug Mohamed wordt niet ver weggewerkt door de Kortemarkse verdedigers, Warre kan aanleggen en zijn schot strand op de deklat, een goed gevolgde Maarten is er als de kippen bij om de 0-5 aan te tekenen. Nu wordt teveel gedacht aan het aanvallen....waarbij we in 4 minuten tijd 2 keer op een snelle counter lopen en wordt de stand 2-5. Net voor het einde van deze periode kan Damien zijn 2de van de morgen scoren en de stand op 2-6 brengen.

De laatste periode worden de beste kansen voor rumbeke aangetekend maar we vergeten de score aan te dikken, tussendoor terug een snelle counter waarbij het 3-6 wordt. Op 5 minuten van het einde een screemitch voor het doel van Quinten, waarbij onze verdedigers te slap in duel gaan en waaruit Kortemark de 4-6 kan scoren. meteen ook de eindstand van deze aardige pot voetbal.

Verslag Krist Verfaillie