vr 2-11-2018 : Prov. Beloften - K. Sp. Club Blankenberge : 2 - 2

"Gelijkspel uit de brand gesleept tegen een goed voetballende ploeg"

IMG 6649 520px

Vrijdagavond 2 november mochten onze KSVR-Boys de kustjongens uit Blankenberge ontvangen op ons Rumbeeks Sportpark. We wisten al op voorhand dat deze partij niet van de poes ging zijn.

Al vlug in de eerste helft wisten we direct welke tegenstander we voor onze neus hadden. De kustjongens begonnen direct te dreigen. Ze grepen volledig macht naar zich. Ze domineerden op alle vlakken maar onze KSVR-boys waren bij de les. We zagen een goed voetballende team op het veld. KSVR probeerde de openingen te zoeken maar dat was niet van zelfsprekend. Tot in de 18de minuut vonden onze KSVR-boys toch de opening. A. Tyvaert kon het leer lekker voorzetten richting J. Decoene die op zijn beurt het leer koelbloedig tegen de netten kon duwen 1-0. Dit was het eerste echte schot op het kader voor onze blauwtjes. De bezoekers bleven maar druk zetten en wilden absoluut hun openingstreffer scoren in de eerste helft. Maar onze boys waren attent. We konden bijna de 2-0 scoren maar de voetbalgod stond niet aan onze kant deze avond. We gingen rusten met een 1-0.

In de tweede helft waren de bezoekers gretiger uit de kleedkamer gekomen en konden de ene doelpoging na de andere aan elkaar breien. Onze boys moesten spartelen om over de helft te geraken, met moeite kwamen we enkele keren op de helft van Blankenberge piepen. Blankenberge bleef maar doorduwen en het lukte hen in de 67ste minuut om de gelijkmaker op het bord te zetten 1-1. Zoals men zegt 1 is geen en op de bank zagen we de bui al hangen. In de 80ste minuut klommen de kustjongens op voorsprong 1-2. Een terechte voorsprong voor de bezoekers. Onze KSVR-boys bleven niet bij de pakken zitten en wilden absoluut de gelijkmaker tegen de netten prikken. In de laatste 6 minuten begonnen we meer en meer druk te zetten en dat resulteerde in de voorlaatste minuut na prachtig voetbal waardoor L. Kemel koelbloedig de 2-2 op het bord kon zetten. Onze Boys begonnen de smaak te pakken en wilden nog meer, maar jammer genoeg was de tijd verstreken. 

Voor KSVR was het niet zo'n goede partij tegen de best voetballende ploeg dat al ontmoet hebben dit seizoen. Maar we hebben wel aan 100% afgewerkt. Volgende week vrijdag 9-11 staat er de mandelderby op het programma in en tegen KSK Oostnieuwkerke om 20u.

KSV Rumbeke:

M. Ketels, J. Demeulenaere, R. Lievens, A. Lejthija, T. Ketels, B. Van Coillie, A. Tyvaert, L. Deseure, J. Decoene, E. Geldhof, R. Vandewalle, L. Kemel, H. Verduyn, P. Demeulenaere, A. Gillet

Scoorden:

18' (10) J. Decoene, 

67' (1-1),

80' (1-2),

88' (2-2) L. Kemel.

Verslag Kurt Maddens