vr 12-10-2018 : Prov. Beloften - Exc. Zedelgem : 3 - 2

"Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om de overwinning te pakken."

IMG 1879 3

Vrijdagavond 12 oktober stonden de KSVR-Boys en opnieuw enkele KSVR-Jonkies op het scheidsrechtersblad om de bezoekende ploeg Exc. Zedelgem in de ogen te kijken. Beide ploegen stonden bij aanvang van de wedstrijd met evenveel punten. Het beloofde alvast een spannende match te worden. 

Al vlug bij aanvang van de wedstrijd zag het ernaar uit dat we een deftige tegenstander tegen over ons hadden. Beide ploegen wilden resoluut de openingsgoal scoren, maar KSVR had toch in de begin fase de meest dreigende doelkansen. In de 16de minuut kon een speler van de Zedelgem toch het leer via de paal uit een scherpe hoek de 0-1 tegen de netten duwen. KSVR werd direct op achtervolgen aangewezen. KSVR was efkes van slag en amper 4 later via mooi uitgespeeld voetbal konden de bezoekers verder uitlopen 0-2. Onze KSVR-Boys en KSVR-Jonkies stonden direct met hun beiden voeten op de grond. Er zijn nu 2 mogelijkheden, is het pompen en verzuipen of alles uit de kast halen wat we kunnen. Als je onze gasten kent staat opgeven niet het woordenboek. KSVR begon bijna na een halfuur spelen hun draai te vinden en konden enkele keren dreigen. Via vrije trappen die net niet lukten, mooie combinaties, maar alles lukte net niet. Jah, onze spitsenduo zijn dieseltjes, als deze in gang schieten zijn ze niet meer tegen te houden. R. Vandewalle kon een mooie assist afleveren naar onze jongste telg (S. Vandekerckhove) van de jonkies, die op zijn beurt lekker het leer tegen de netten kon vlammen 1-2. KSVR bleef maar drukken na de 1-2 en dit resulteerde in prachtige doelkansen. In de 39ste minuut kon R. Vandewalle het leer koelbloedig tegen de netten prikken 2-2, de verdiende gelijkmaker stond op het bord. De bezoekers bleven alvast ook niet bij de pakken zitten en wilden net als ons, alles uit de kast halen. Net voor affluiten kregen de bezoekers nog een vrije trap net buiten de 16, maar Zedelgem zag hun vrije trap over het doel vliegen. Kort erop kon A. Gillet een prachtig voorzet op het hoofd van R. Vandewalle schilferen, maar R. Vandewalle besluit net naast het doel te koppen. Beide ploegen gingen rusten met een 2-2.

"Strijden als echte strijders"

In de tweede helft stonden onze boys en jonkies gretiger op het veld dan de eerste helft. KSVR wilde iets meer dan de gelijke stand. R. Vandewalle kon in de 47ste minuut het leer richting doel vlammen, maar zag deze net niet binnen gaan, in de rebound erop besluitte S. Vandekerckhove het leer tegen de deklat te trappen, maar kon eigenlijk simpelweg rustig het leer binnen duwen. Nog geen minuut later was het wel raak. Onze jonkie A. Verfaillie gaf een prachtige voorzet waarop R. Vandewalle koelbloedig en snoeihard het leer tegen netten vlamde 3-2. We bleven resum doelkansen creëren, maar werden net niet goed genoeg benut. Zedelgem kwam amper dreigen bij onze goalie M. Ketels. B. Van Coillie zag zijn schot ver buiten de 16 op de deklat belandden. A. Ghergu had de kans om de voorsprong te vergroten maar zag zijn kans tot 3x toe in luttele seconden tijd niet over de doellijn gaan. Het was echt strijden als echte strijders. In de slotfase was het effe bibberen om geen tegendoelpunt te slikken maar onze Boys & Jonkies hielden stand. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om de overwinning binnen te halen. 

Proficiat aan alles spelers voor jullie inzet en doorzettingsvermogen, als je weet dat we 0-2 achtersonden en deze achterstand tot een overwinning konden ombuigen. Top gasten. Trainersstaf is trots op jullie. Het harde werken wordt beloond. 

KSV Rumbeke:

M. Ketels, R. Lievens, A. Lejthija, T. Ketels, B. Van Coillie, L. Kemel, J. Demeulenaere, A. Verfaillie, A. Gillet, S. Vandekerckhove, R. Vandewalle, L. Cardoen, J. Desmet, A. Ghergu, W. Remaut

Scoorden:

16' (0-1),

19' (0-2),

36' (1-2) S. Vandekerchove,

39' (2-2) R. Vandewalle,

48' (3-2) R. Vandewalle. 

Verslag Kurt Maddens