vr 05-10-2018 : SK Eernegem - Prov. Beloften : 0 - 1

"KSVR-boys en jonkies winnen op een diefje in Eernegem"

beloften eernegem

Op een mooie vrijdagavond gingen de KSVR-Boys met enkele KSVR-Jonkies richting Eernegem, de laatste geklasseerde ploeg in de reeks. Op voorhand wisten we al dat tegen zo'n ploegen spelen niet altijd van een leien dak kan verlopen. 

Bij begin van de wedstrijd werd het direct duidelijk dat het een moeilijke partij ging worden. KSVR kon een keer dreigen maar zonder enig gevaar. Het was de thuisploeg die enkele keren dicht bij de goal zat, maar onze goalie M. Ketels gaf geen krimp in zijn doel. We moesten eigenlijk wachten tot in de 23ste minuut voor onze eerste echte gevaarlijke doelkans, waardoor J. Decoene het leer tussen het doelkader kon plaatsen maar door een geweldige safe van de thuisgoalie kon hij verhinderen dat het 0-1 werd. Je zag dat beide ploegen opzoek gingen naar die ene verlossende goal, beide teams konden aantal doelkansen creëren, maar de thuisploeg had de meeste doelkansen. Zo gingen we rusten met een 0-0 tussenstand.

"weireldgoal"

In de tweede helft bleef de thuisploeg maar dreigen en kwamen in de 56ste minuut wel heel dicht bij de openingsgoal maar ze zagen hun schot lichtjes bovenkant van de deklat geraken. Onze mannen bleven stevig op hun poten staan vooral in de verdediging hadden ze duidelijk hun werk zat. Maar opeens in de 68ste minuut kon de sterk spelende R. Lievens zijn kans. Het leer zoefde prachtig door de lucht en dit al ver buiten de 16 richting het doel over de thuisgoalie heen tegen de netten 0-1. Eindelijk de verlossende goal. Iedereen in het dolle heen door deze prachtige goal, wuk zeggen we dan "WEIRELDGOAL" van den Robin. Nadat het 0-1 werd wisten onze boys en jonkies dat het niet gedaan was. Dat ze moesten blijven knokken voor iedere bal alsof hun leven er vanaf ging. Tijdens de hoekschoppen in ons voordeel bleef de thuisploeg met 3 tot 5 man vooraan. In de hoop om tegen te scoren. Het werd nog een lange en bange 15 minuten. Thuisploeg bleef alvast niet bij de pakken zitten. In de slotfase kregen ze de ene hoekschop na de andere en zelfs nog een vrije trap net buiten de 16. Maar ze zagen telkens hun kansen in de rook opgaan. Dit mede dankzij onze goalie M. Ketels die in de slotfase puike reddingen deed en zo de 3 punten pakt voor de KSVR-Boys en KSVR-Jonkies. 

Zo zie je maar dat iedere wedstrijd moet gespeeld worden, altijd voor de volle 100% inzetten. Tegenstander nooit onderschatten voor het zelfde geld gingen we hier onderuit. Blijf er steeds in geloven. De KSVR-Jonkies (jonge generatie) zijn zéér goed in gevallen, hebben hun mannetje goed gestaan!!! Volgende week vrijdag 12 oktober mogen we Exc. Zedelgem ontvangen op ons kunstgrasveld op het Rumbeekse Sportpark om 20u.

KSV Rumbeke:

M. Ketels, N. Deleye, R. Lievens, A. Lejthija, T. Ketels, B. Van Coillie, L. Kemel, G. Declercq, E. Geldhof, A. Gillet, R. Vandewalle, J. Decoene, L. Cardoen, A. Verfaillie, S. Vandekerckhove

Scoorde:

68' (0-1) R. Lievens

Verslag Kurt Maddens