zo 30-09-2018 : SK Staden C – Dames KSVR : 2 - 3

"Spanning troef in de derby"

IMG 5832

De Dames blijven geluk hebben met het weer want ook ditmaal was er een stralende zon te bezien. Met enkele jonge meisjes in de ploeg tegenover een ervaren groep van Staden wisten we dat dit een lastige derby kon worden. SPANNING TROEF.

Voor het eerst in de competitie is de 1ste kans niet voor onze Dames, een hoekschop voor Staden word wel gemakkelijk weggekopt door de verdediging. Minuutje later was er dan de counter via Verschaeve L. haar trap word echter geblokt en de bal belandde bij Lanssens die Bettens op de linkerflank vond, haar voorzet wijkt echter af in hoekschop. De hoekschop leverde geen gevaar op.

IMG 5860

Op het kwartier communiceert de verdediging uitstekend en laat de spitsen van Staden offside lopen en weg kans. Kort erna een hoekschop voor Staden, Van Heesbeke bokst goed weg en is dan attent om de rebound ook te klemmen. En dat het gelijk opgaat zien we aan de kansen. Nu weer onze dames in de aanval. Een schermutseling voor doel en Verschaeve M. zet er haar linker tegen maar de Stadense doelvrouw red met een knappe reflex. De hoekschop werd makkelijk ontzet.

20’ onderschept Devos de bal en draait goed weg, daarna steekt ze de bal tussen 2 man door naar Verscheave L. die meteen verlengd in de loop van Bettens en die tikt de bal door de benen van de Stadense doelvrouw in doel 0-1 !!!!

IMG 5839

Staden liet zich hierdoor echter niet verrassen en kort na het doelpunt een snelle aanval op links, dan voorzet, maar Van Heesbeke gaat goed plat. Kort erna onderschept Bettens de bal en kan alleen op de doelvrouw afgaan maar onder druk van de doelvrouw en enkele verdedigsters trapt ze de bal rakelings naast.

Dan opnieuw een dubbele redding van Van Heesbeke, eerst komt ze goed uit en de Stadense spits moest lobben maar mist haar doel en kort erna pakt ze de bal met een knappe reflex nadat hij afweek op Mortier. Dan was het weer aan ons in deze goed opgaande match. Deschodt houdt bij en past dan zijwaarts naar Devos die Verschaeve L. in het straatje stuurt, ze trapt naast de doelvrouw maar de bal hobbelt tegen de paal…pech pech pech.

Dan zag Verschaeve M. haar moment en ze maakte een tuimeling met niets of niemand in de buurt en liep dan door alsof er niets gebeurt was.

IMG 5852

Na hoekschop van Staden waar iemand een gat in de lucht trapte konden we counteren, Devos haar afstandsschot zoefde net over doel. Enkele minuten later tweede poging, maar ook ditmaal vloog haar trap over het kader. Daarna nog mooie combinatie tussen Lanssens, Verschaeve L., Deschodt en Bettens die kan koppen maar de kopbal word geblokt.

41’ Hoekschop van Deschodt word net naast gekopt door Pennynck en nog een laatste slotoffensief voor de rust. Van Heesbeke met een verre uittrap, Verschaeve L. schermt af en gaat door maar beslist dan wat gehaast over. Ook haar poging kort erna mist richting en vliegt in de bomen.

"RUSTSTAND 0-1"

"STRIJDEN TOT BITTERE EIND!!!!!!"

De 2de helft kwam wat stroef op gang met in de 1ste 10 minuten enkel een trap van Devos die iets te licht was. Maar dan begonnen beide ploegen aan hun 2de adem.

57’ plots staat er een Stadense alleen voor doel maar met een knappe reflex houdt Van Heesbeke de ploeg overeind, ook rebound pakt ze knap. Daarna doet ze een verre uitrap naar de linkerflank en Bettens neemt de bal aan en schakelt vitesse hoger en loopt 2 man eraf op het einde legt ze af naar Verschaeve L. die goed positie had genomen en trapt via de paal binnen. 0-2!!

IMG 5845

Direct een antwoord van Staden. Vrije trap maar Van Heesbeke tikt de bal uit de korte hoek in hoekschop. Hoekschop vliegt over alles en iedereen, dan balverlies van onze dames en de bal beland weer voor doel waar een attente Stadense de bal binnentrapt. 1-2.

61’ dubbele vervanging. Verschaeve M. en Delva eraf voor Isezerano en Cossement die haar debuut maakt.

65’ zit Staden dichtbij de aansluitingstreffer maar hun corner werd naast gekopt. Daarna was het weer aan ons, na een knappe aanval van de dames waarbij bijna iedereen de bal raakte kwam er eendebieuze penaltyfase die niet word gefloten en dan maakt Deschodt gebruik van de verwarring en knalt de bal snoeihard binnen. 1-3!!!

IMG 5890

68’ vervanging Mostaert eraf en Denolf erop.

70’ driekhoekje Lanssens, Deschodt en Devos, deze draait rond haar as en steekt Bettens voor doel, haar poging wordt met de voet gered door de Stadense doelvrouw. Kort erna beland de bal bij Cossement maar haar poging miste wat richting en vloog naast.

Dan een kleine opdoffer want een voorzet van op rechts vliegt over Van Heesbeke in doel. 2-3. En Staden putte er vertrouwen uit, nog geen minuut later mist de Stadense spits onbegrijpelijk door voor een leeg doel naast te trappen en kort erna kopt ze als vrijstaande man gewoon naast.

IMG 5895

85’ opnieuw vrije trap Staden, Van Heesbeke redt.

In de toegevoegde tijd kregen beide ploegen nog een kansje, eerst kon Devos met een crossbal Cossement bereiken en deze ging voorbij haar 1ste man maar werd dan afgestopt. En daarna nog een dubbele hoekschop voor Staden, de 1ste werd opnieuw in hoekschop gekopt. De 2de hoekschop werd door Van Heesbeke. En dan kwam het verlossende eindsignaal.

"EINDSTAND 2-3"

Een welverdiende overwinning van de Dames die bleven strijden tot het laatste. Een derby doet altijd nog meer deugd. Volgende week verwachten we Wenduine op het gloednieuwe kunstgrasveld in het sportpark.

IMG 5928

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, N. Mostaert (66' S. Denolf), J. Delva (61' D. Isezerano), L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, L. Verschaeve, A. Deschodt, S. Lanssens, J. Mortier, M. Verschaeve (61' M. Cossement)

Scoorden:

20' (0-1) S. Bettens,