Heel jaar hard werken werd beloond bij de dames van KSV Rumbeke met de kampioenstitel 2019-2020 !!!!!

IMG 1814 2

Afgelopen zondag 8 maart 2020 werden de dames van KSV Rumbeke kampioen in derde provinciale na een heel seizoen hard werken. Na al het feestgedruis van het vieren van de kampioenstitel kon Kurt Maddens enkele speelsters en een fiere papa vragen voor een reactie ivm de kampioenstitel. 

IMG 0347 2

We beginnen met één van de weinige speelsters van de dames die haar eerste voetbalschoenen heeft aangetrokken bij KSV Rumbeke en dit nog wel bij de duiveltjes zo'n 20 jaar geleden.

Shirley hoe beleef je de kampioenstitel en hoe heb je er naar toe geleefd om deze te pakken te krijgen? 

" Ons doel was kampioen worden zeker voor Chiel ! Er zaten veel gemakkelijke wedstrijden in, waar me met veel puntenverschil wonnen... Bang moesten we van niemand zijn in deze reeks, maar wel altijd aandachtig zijn... We maakten ons wel rap druk in wedstrijden dat we wisten dit zal toch moeilijk gaan.. Waarbij we wat stress hadden en daardoor wat minder speelden.. Soms denken we teveel na, sterker dan ons zelf natuurlijk, maar we wisten dat we het konden, dus vechten voor iedere bal gewoon alles waarmaken wat we wilden en dit is het geworden onze titel! We hebben het zeker verdiend! Want als we rustig begonnen aan de wedstrijd konden we ze direct afmaken! Wat spanning in de wedstrijd is veel leuker dan winnen met 15-0 dit zal volgend jaar niet lukken, maar toch gaan we proberen zoveel mogelijk te winnen wat tegenstrijd is. Veel leuker dan makkelijk winnen! Ik zie het volledig zitten een reeks hoger.. Opnieuw zullen we het beste van onszelf geven zoals altijd! "

Shirley Meseure

IMG 0537

 

Volgende aan de beurt is de topschutster met 30 goals van het dames elftal en baaske van de dames mascotte Quidira. Shana Bettens moest de belangrijkste wedstrijd van het seizoen missen omdat ze de week ervoor een kwetsuur heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Dames VK Egem, waardoor we Shana de rest van het seizoen niet meer in actie zullen zien op de grasmat.

Shana hoe was het om de belangrijkste wedstrijd van het seizoen noodgedwongen langs de zijlijn te volgen en wat betekend deze kampioenstitel voor jou. 

"Het was voor mij best wel lastig om deze match te moeten missen, zeker omdat deze zo speciaal was. De match zelf was leuk om te volgen, de sfeer zat goed onder de supporters en het eerste doelpunt viel redelijk vlot, waardoor de stress wat wegviel. Het is heel speciaal om dit te kunnen meemaken, de titel is een mooie beloning voor een super seizoen. We hebben er met de hele ploeg hard voor gewerkt."

Shana Bettens

IMG 9951

 

We gaan verder met de dochter van trainer Carlo die afgestudeerd is al kinesiste. 

Sanne wat betekend deze kampioenstitel voor jou? 

"Zeven jaar geleden ben ik bij een deel van de meisjes begonnen als kinesiste van de voetbalploeg. Gaandeweg ging ik mee voetballen en heb ik mij kunnen opwerken als speelster in de ploeg. We hebben veel ups en downs gekend. Veel gelachen en plezier gemaakt, maar ook kwaad geweest over verlies of traantjes gelaten bij moeilijke momenten. Om als team nu dit te bereiken is echt een hele grote droom. We hebben allen gevochten voor elkaar en voor de club om als Rumbeke dit resultaat te bekomen. Ik vind het zalig om te weten dat alle meisjes van ons team samen ervoor gezorgd hebben dat we ons eindelijk kampioen mogen noemen. Het dringt soms niet echt tot me door, maar sowieso zou ik dit met niemand liever willen meemaken dan met mijn ‘vriendinnen van de voetbal’. Ons topteam wordt nu echt wel beloond. Op naar nog 4 goeie matchen en een goede start in 2e provinciale."

Sanne Lanssens

IMG 0390

 

Spring in het veld Manon Cossement is één van de jongste Ladies van het dames elftal van KSV Rumbeke.

Manon je hebt het duidelijk naar je zin bij het dameselftal, hoe heb jij dit allemaal beleefd om naar de kampioenstitel te werken en binnen te halen?

"Dit seizoen is het tweede jaar dat ik bij de damesvoetbalploeg van KSV Rumbeke speel en ik ben super blij dat ik bij deze fantastische ploeg zit en zou me geen leven zonder het voetbal meer durven inbeelden. Voor mij is onze damesploeg van Rumbeke niet alleen een topteam maar zijn ze ook een beetje zoals familie voor mij! One team, one family! Ik vind het daarom ook top dat we samen kampioen hebben gespeeld."

Manon Cossement

IMG 2021

 

Delfien Depoortere is één van de nieuwkomers dit seizoen bij het dameselftal.

Delfien hoe heb je dit allemaal beleefd dit seizoen als nieuwkomer en direct al de kampioenstitel op te strijken met 16 doelpunten op je naam?"

Op 1 september ben ik voor het eerst komen kijken naar een match. Deze won Rumbeke met 9-1. Ik heb jaren mini-voetbal gespeeld en wou dit inruilen voor groot voetbal. Ik woon zelf in Rumbeke en de ploeg zag er zeer leuk uit. Al sinds de eerste training voelde ik mij thuis en welkom in de ploeg. Na enkele keren mee te trainen mocht ik op 8 september al mee naar mijn eerste match. Ik mocht aan de rust al invallen, wat voor mij een verrassing was. Ik kon mijn eerste 2 doelpunten al scoren thuis tegen BS Westhoek, waar ik heel tevreden mee was. Ondertussen zit ik aan 16 doelpunten en heb ik zeer veel nieuwe vrienden gemaakt. Het is super om al in mijn eerste seizoen kampioen te spelen met zo’n fantastische ploeg! Nog leuker was dat ik een doelpuntje kon meepikken in deze kampioenenmatch. Ik ben zeker dat we met deze ploeg ver zullen geraken. 

Delfien Depoortere

IMG 1208

 

Natuurlijk moet ook de kapitein aan het woord en hebben we ineens het interview dat ze deed voor FOCUS-WTV direct na afloop van de match hieronder genoteerd. De interviewer van dienst had dit nog nooit meegemaakt, zal je merken aan zijn vraag. Tweede zin in het antwoord heeft Lize nog zelf doorgestuurd naar de webmaster van KSVR. 

Zelden een ploeg gezien die zo domineert, je zegt zelf 1 keer maar gelijk gespeeld en de rest allemaal gewonnen.

"Het ging vlot we kunnen niet veel beter wensen denk ik, khoop dat we de laatste matchen ook zo nog kunnen door doen, dat we ze winnen en dan mogen we heel content zijn. Denk vooral dat het een beloning is voor een heel jaar hard werken, de inzet werd beloond."

Lize Devos

IMG 2289 2

 

Niet alleen speelsters aan het woord, maar ook een fiere papa. Namelijk Jo Van Heesbeke de papa van onze keepster Lore Van Heesbeke. Lore Van Heesbeke is vanaf dit jaar geselecteerd bij de Special Red Flames.

Hoe heb jij dit allemaal beleefd dit seizoen aan de zijlijn om de dames van KSV Rumbeke aan het werk te zien, hoe ze iedere week streefden naar de overwinning en de kampioenstitel op te strijken en incl. jou dochter aan het werk te zien in het doel.

"Als Papa ben ik bijzonder fier en trots op de titel van dit jaar, tof dat onze "spruit" die juist zestien is geworden van dit team een onderdeel mag zijn. Toen Lore 2 jaar geleden ons vroeg om opnieuw te keepen, voelde ik een enorme positieve vibe in deze groep en hebben we geen moment getwijfeld. Dikke pluim voor trainers, staf en club om in deze dames te geloven. Wat ik zeker wil meegeven is dat over de twee jaren ikzelf verschillende spelers heb gezien, en wat me toch opvalt dat den "Carlo" toch altijd probeert met iedereen te spelen, en toch zie je geen verzwakking of verandering van spelstijl of niveau. Mede dankzij de goede "opvang" van de ganse groep, kan Lore op haar manier haar zelf blijven. Soms heeft ze wel schrik om te falen en in de fout te gaan, maar dit jaar heeft ze volgens mij grote stappen gezet, hopelijk kan ze nog groeien bij KSV Rumbeke, en zullen er volgend jaar waarschijnlijk wel eens meerdere foutjes gebeuren. Ik hoop dat de groei van de opkomst van de supporters blijft groeien."

Jo Van Heesbeke

Dames2019 2020 kopie kopie

Reportage en foto's Kurt Maddens