KSV Rumbeke Fanion verwelkomt acht nieuwe spelers

"We willen vooral een tof seizoen meemaken"

IMG 3177 3 450px

Na de degradatie aan het eind van vorig seizoen komt KSV Rumbeke met haar Fanion in het seizoen 2018-2019 uit in tweede provinciale. Dat doet de ploeg met niet minder dan acht nieuwe spelers. Deze werden tijdens een bescheiden bijeenkomst in de VIP aan elkaar en aan de fotografen voorgesteld.

“Ik denk dat we een heel mooi elftal hebben”

Voorzitter Bouckaert 

Voorzitter Stefaan Bouckaert van KSV Rumbeke verwoordde de ambities van de vereniging: “Een reeks lager spelen doet natuurlijk pijn. Maar we blijven ambitieus. We willen vooral eens een tof seizoen meemaken na twee seizoenen onderin te hebben gespeeld in eerste provinciale. Met deze kern willen we zo hoog mogelijk eindigen in tweede provinciale.” De kern bestaat uit 26 voetballers met een gemiddelde leeftijd van tussen de 23 en 24 jaar. “Ik denk dat we een heel mooi elftal hebben”, aldus een toch tevreden voorzitter.

Terug op het oude nest zijn Harold Cool (laatst actief bij SK Zwevezele), Michael Vermeersch (laatst gespeeld bij KE Wervik) en Christophe Pype (laatste club KVC Wingene).

Andere nieuwkomers: Jonas Van Exem (KSV Diksmuide), Robinson Woodruff (KE Wervik), Michiel Tyvaert (SK Oostnieuwkerke), Kenneth Vonck (KVC Wingene) en Robin Willaert (KE Wervik).

Ondervoorzitter Bart Wenes meende dat zijn club nu een heel nieuw avontuur aangaat. “We zullen niet te veel meer terugkijken. Het is duidelijk dat er iets is misgegaan en nu gaan we in tweede provinciale uitkomen. Gevolg hiervan is wel dat we allemaal op nul starten, een frisse start maken over de hele lijn en een aantal ploegen bijvoorbeeld helemaal niet kennen. Zoals Heist en Dosko Sint Kruis. Aan de andere kant kijken die andere clubs misschien juist wel vooral naar ons. Wij worden mogelijk gezien als stabiele ploeg in eerste provinciale. Duidelijk is ook dat we kunnen rekenen op een sterke jeugd.”

"Duidelijk is ook dat we kunnen rekenen op een sterke jeugd.”

Ondervoorzitter Bart Wenes

Maar liefst elf beloftenspelers hebben aansluiting kunnen vinden bij de eerste selectie. Volgens Wenes hebben die in het vorige seizoen reeds hun kwaliteiten bewezen.

Bij KSV Rumbeke blijft het trainerskwartet Geert Broeckaert, Kurt Delaere, Franky Vyvey en Peter Bailliu intact voor het komende voetbalseizoen. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit in tweede provinciale getraind heb”, vertelde hoofdtrainer Broeckaert met een glimlach. Hij speelde zelf onder andere bij Cercle Brugge en Excelsior Moeskroen. Toch is de trainer gebleven na de degradatie van in april. “Rumbeke is een club met een goede structuur en correcte mensen. Er zijn hoge verwachtingen voor het nieuwe seizoen, maar dat is normaal. Ik ben er zeker van dat er hier veel kwaliteit zit.”

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit in tweede provinciale getraind heb”

Geert Broeckaert

KSV Rumbeke zal gaan voetballen op kunstgras. Maandag 25 juni gaan de werkzaamheden rond de aanleg van een synthetisch eerste veld echt van start. Het zou, mits alles volgens plan verloopt, vlak voor de eerste competitiewedstrijd gereed kunnen zijn.

Onder volgende link kan u informatie vinden over de spelers van onze Fanion. https://www.svrumbeke.be/nl/teams/a-kern/spelers-staf-a-kern

In de loop van juli en augustus zullen alle nieuwkomers met een kort verhaal op deze website nogmaals aan u voorgesteld worden.

IMG 3177 3 520px

bovenaan van links naar rechts:

Jonas Van Exem, Harold Cool, Kenneth Vonck, Michael Vermeersch

onderaan van links naar rechts:

Michiel Tyvaert, Robinson Woodruff, voorzitter Stefaan Bouckaert, Robin Willaert, Christophe Pype

Verslag Francois Peeters

Foto Kurt Maddens