KM-Webdesign/KM-Photography

za 09-06-2018 : U13 op tornooi in Oostburg (NL)

"U13 wint tornooi SV Oostburg"

U13 oostburg

Voor het tweede achtereenvolgende voetbaljaar trok een selectie van onze U13 richting Oostburg in Zeeland om deel te nemen aan een supertof voetbaltornooi. In een vlot tempo werden vier wedstrijden van ruim 17 minuten afgewerkt. En dat het maar goed ging: KSV Rumbeke U13 zou het elf tegen elf tornooi met grote overmacht winnen!

" Afrikaanse savannes "

In de eerste match op wederom zo'n prachtig groen veld – we zijn in West-Vlaanderen van die Afrikaanse savannes gewoon – traden we aan tegen het tweede team van Oostburg/IJzendijke. We speelden prachtige patronen uit door sterk spel van het middenveld. Onze backs Emiel en Cyrille, die kunnen terugkijken op een beresterk tornooi, kwamen veelvuldig buitenom bij de flankspelers en zo ontwikkelden we vrijwel constant een overtal overal op het veld. We kregen zoveel schietkansen en kopkansen met Victor, met Jonas, met Emiel, met Xander, met Nicolas... Maar het scoren lukte maar niet. Daarvoor was een steekpass op Leon nodig. Die liep goed diep centraal en werd in de rug geduwd zodat hij niet goed kon afdrukken. Penalty volgens de ref. Leon zelf achter de bal. Keeper de verkeerde kant op: 1-0 en dat zou ook de eindstand zijn.

" Onze Rumbeekse 'Vincent Kompany' "

Op het eerste veld van de organiserende vereniging troffen we vervolgens de jongere lichting van KFC Sint Gillis Waas U12. Een Belgisch onderonsje dus. De gele ploeg startte sterk met mooi breedtespel en veel druk op de bal. Dat was niet vol te houden in de felle zon. Gaandeweg groeiden wij in de match. We gaven niets weg met een krachtig blok achterin. Onze Rumbeekse 'Vincent Kompany', zoals Jason gekscherend werd genoemd door voetbalkenner Hein Stevens, hield de tegenstander samen met ons bijtertje Nicolas en met een relaxte Emiel Stevens ver van de keeper. In de tweede helft zette trainer Jacob Emiel Stevens een linie hoger, zodat we met twee tienen speelden en toen hadden we zelf eindelijk de overhand. Toch scoorden we vooral uit spelhervattingen. Victor kopte 1-0 binnen na weeral een formidabel mooie hoekschop van Jonas, Leon prikte de 2-0 tegen de touwen na een goeie aanval met veldspeler Milan Servaege en het werd nog 3-0 door een fraai getrapte vrije trap van Jason die door Matteo Vermeersch kon worden ingekopt. Chique afrondingen desalniettemin!

" centrum van de defensie "

In de derde match maakten we korte metten met Breskens 2. Een sympathieke ploeg in het zwartwit, maar ook een team met net wat minder voetbal in. Het ging bij ons allemaal te snel voor de tegenstanders. Jonas zette een hoekschop perfect op maat op de kop van Emiel Maddens, die kon inkoppen: 1-0. Xander, die met veel flair in zijn spel aanwezig was, deed de netten trillen met een tweede kopbal op corner van Jonas: 2-0. Emiel Stevens scoorde na een scrimmage de 3-0. Victor kreeg ruimte voor een solootje vanaf zo'n 40 meters. Hij slalomde met twee voeten en een serie mooie schouderbewegingen langs een ganse verdediging en legde perfect in de hoek: 4-0. De 5-0 was een own goal na een wat te lang doorgevoerde loopactie van Nicolas (wel tof om zien overigens, die dribbel). Het werd nog 6-0 door de sterk spelende Jonas na een heerlijke één-twee door het centrum van de defensie die geparkeerd leek. Emiel Maddens verzorgde de slotgoal uit een indraaiende als voorzet bedoelde bal, maar die werd door iedereen gemist en sloeg binnen: 7-0. Niet een nuttige oefening, maar wel lekker natuurlijk.

Zo hadden we het heft in handen en we waren ervan overtuigd dat we een goede kans hadden dit tornooi op onze naam te schrijven. Je zag ontspanning in de groep en veel goesting. Deze drie matchen hadden we ook heel degelijk en fraai gevoetbald. We benutten volop de breedte van het veld.

" ijzersterk "

In de finale match was Oostburg/IJzendijke 1 de tegenstander. Een team met jonge spelers in, maar wel een weerbaar gezelschap. Met enkele technisch vaardige voetballertjes die voor dreiging zorgden via de flanken. In de eerste acht minuten hadden onze verdedigers de handen vol. Maar ook in deze match bleken wij toch fysisch het meest in orde. Misschien hadden we baat gehad bij die tien minuten rustpauze tussen de vorige wedstrijd en deze. Misschien waren we fysisch net wat groter, iets wat niet vaak gebeurd is dit seizoen. De score bleef heel lang 0-0 tegen deze sportieve ploeg. Maar dan was daar Jonas, die uitweek naar rechts, over Matteo Vermeersch heen ging, de harde lange bal langs de lijn kon binnenhouden en dan ook nog het overzicht behield. Hij zag Nicolas op de vijfmeter staan en zijn pass was weeral strak en secuur: Nicolas met een krul vanuit de draai langs de doelman. Schitterend snel uitgevoerde aanval met een lekker doelpunt: 1-0. Dit was ook de eindstand van deze leuke match en zo wonnen we het tornooi met vier zeges, 12 doelpunten voor en nul tegen. Onze doelmannen moesten zich niet overmatig inspannen, doordat we ijzersterk stonden te verdedigen ook onder leiding van onze Lars die er telkens voor zorde dat we rap aansloten van achteruit.

" Merci "

Deze tornooizege en het daaropvolgende gezellige etentje in Izegem waren een passende afsluiting van een lang en intensief seizoen. Merci allemaal voor de samenwerking en de medewerking. Ik wens iedereen veel succes in het nieuwe voetbalseizoen. ■

Verslag Francois Peeters