zo 13-05-2018 : U13 op tornooi van VV Emelgem-Kachtem

"U13 verdient derde plaats op tornooi Emelgem-Kachtem"

U13 Tornooi emelgem KAchtem fotolaurensvergote

Op Moedertjesdag kwam een groep U13-spelers bijeen om deel te nemen aan het tornooi van Emelgem-Kachtem. Een beetje een zotte mix met U12-keeper Mauro tussen de palen. Twee spelers meldden zich met goeie redenen helaas nog af en zo kwam opeens Milan Ramboer van U12 nog meedoen om nog een extra wissel te hebben – papa smste dat hij graag zou komen kijken naar onze ploeg en hij nam zijn zoontje maar mee en dat zoontje deed het heel verdienstelijk. Er was geen andere spits zo rap op te roepen. Het was even curieus wie de goals ging maken.

"Stevige voetbalgeweld"

Onze eerste wedstrijd was die tegen het sterke collectief van Tielt. Een ploeg met grote mannen in de gelederen. Zoals dat ook in de U15 gaat worden. Maar heel knap hoe onze groep stand hield tegen het stevige voetbalgeweld van deze tegenstander. Gaandeweg deze match kwamen we er zelf ook nog eens leuk voetballend uit. Maar voor het doel hadden we even niet voldoende schotkracht. Een foutje in het slot van de wedstrijd betekende de 1-0 voor Tielt en vervolgens viel de tweede goal ook rap: 2-0 voor Tielt.

"Prachtige hoekschoppen"

De tweede match was tegen Mandel United. We begonnen stevig aan dit duel met veel druk op elke bal. Zo konden we rap bouwen aan aanvallen met een verdelende Victor en een hardwerkende Thijs en Bartel op de flanken. We kwamen opnieuw met 1-0 achter op een wat onnozele manier. Maar dan ontplofte Bartel helemaal. Die ging als een zot tekeer en veroorzaakte veel gevaar met prachtige hoekschoppen en voorzetten na heerlijke individuele hoogstandjes. We wonnen uiteindelijk met 2- 1.

"Stevige duels"

Tegen Heist bleek Jarne, die toch al excelleerde tijdens dit tornooi, goed in de wedstrijd te zitten. Mooie strakke opbouwen en stevige duels om de bal winnend afsluiten, knap! We waren te sterk voor deze tegenstander en versloegen die met 2-1. Ook al had de ploeg in het groen een gelijkmaker op de voet. Goed keeperswerk van Mauro voorkwam die treffer in het spannende slot van deze match. Laatste man Lars speelde ook een lekkere wedstrijd, omdat hij tegen deze opponent soms ver mee naar voren inschoof. Victor nam dan automatisch zijn plek achter de defensie over.

"Karakter"

De laatste wedstrijd van dit tornooi mochten we aantreden tegen Winkel Sport. Een leuk voetballende ploeg. We begonnen veel te sloom en te afwachtend aan deze match en enkele kleine slippertjes leverden ons een 3-0 achterstand op. Na de 'pauze' wisten we opeens op karakter terug te keren in de match. We werden dreigend, maar het scoren bleef een dilemma. Uitslag weet ik niet, maar wat ik wel weet was dat we zo nu en dan heel aardig voetbal op de mat legden. Opmerkelijk waren de felle duels van Bartel, die helemaal losbarstte. Mooi voor volgend seizoen al!

"flessenflipwedstrijd"

Een derde plek op dit tornooi was dan ook een fraaie eindklassering. Met een team met vooral veel verdedigers en flankspelers en zonder doelgerichte spits. Binnen die mogelijkheden hebben we een prima prestatie geleverd. Tussen de matchen door werd door de gasten nog een flessenflipwedstrijd georganiseerd op een tafel bij de kantine. Alle mama's werden verrast met een moederdaggeschenkje. Kortom: met de onderlinge samenhang zat het wel goed deze ochtend. Dan is zo'n goed georganiseerd tornooi een heel tof tijdverdrijf.

Verslag Francois Peeters

Foto Laurens Vergote