KM-Webdesign/KM-Photography

za 12-05-2018 : U11 op tornooi in VV Emelgem-Kachtem

"KSVR mocht de vijfde plaats opeisen"

IMG 2582 3

Deze morgen trok een selectie uit de U11 lichting onder leiding van trainers Jacob en Frederik naar Emelgem-Kachtem voor het lokale tornooi. We werden ingedeeld in een poule met het A-team van de thuisploeg, waar we een paar weken geleden nog een nederlaag leden, en blijkbaar ook op het tornooi in Rumbeke de boot tegen verloren… De andere tegenstander was Beveren-Leie.

"VAR greep niet in"

De eerste match was tegen de thuisploeg, die direct met veel power, en veel lange ballen naar voren trok en de voor deze gelegenheid roodhemden achteruit drukten. Maar dat overwicht leidde tot niets, en onze pocketvoetballers combineerden dat het een lieve lust was. We waren heel efficiënt en na een tiental minuutjes stond het 0-2, met mooie goals van Leandro en Remi. Met deze tegenstander ben je echter nooit klaar, en op een hoekschop mochten ze te gemakkelijk de aansluitingstreffer scoren. In de laatste minuten van de eerste helft van 15’ kwam Emelgem-Kachtem langszij: 2-2.

IMG 2577 3

Na de rust speelden we opnieuw mooi mee, meer zelfs, het mooiste voetbal kwam van de Rumbeekse voetjes… en geheel verdiend scoorde Milo de 2-3. We stevenden af op een mooie overwinning, maar kregen onterecht het deksel op de neus toen een withemd ongestraft met een zware overtreding net buiten onze 16 de bal veroverde en, dat moet ook wel gezegd, mooi boven de grijpende handen van Thor via de deklat raak trof. NOOIT, maar dan ook NOOIT was dit een geldig doelpunt. Maar de VAR greep niet in, en dus eindigde deze match op 3-3. Bij de strafschoppenreeks schoten we 2 ballen naast doel, en leden we een 3-1 nederlaag.

"Jef scoort"

Op naar de 2de match dan maar, tegen Beveren-Leie. Daar stond tussen de spelertjes zowaar een U15-speler op het plein. Tis te zeggen, hij had toch het lichaam van een 15 jarige, en kon daarenboven ook aardig voetballen. Onze jongens waren schijnbaar enorm onder de indruk van deze krachtige tegenstander, en liepen echt 5 minuten als kiekens zonder kop achter de bal te lopen. Thor mocht zich in de eerste 5 minuten al 3 keer omdraaien (ook Jef scoorde een keer) , dus van een spannende match was al heel vlug geen sprake meer… We vielen zelfs efkes zonder wisselspelers, omdat de zieke Tiziano naar huis getrokken was na de eerste match, en omdat Milo nipt een beenamputatie misliep na een ‘duwtje’ van de blauw-witte reus. Tegen het einde van het eerste kwartier kwamen we stillekesaan beter en beter in de match, de schrik was verdwenen.

IMG 2518 3

In de tweede helft kregen we een ongelukkige goal tegen, toen Thor pannagewijs een bal door de beentjes liet passeren: 4-0. Maar de match kantelde plots volledig in ons voordeel, en zowel Milo als Remi scoorden, waardoor we weer wat hoop kregen. De drive was volledig terug. Ware het niet dat ze bij Beveren-Leie een superdoelman onder lat staan hadden, we hadden misschien nog wel gelijkgemaakt… Helaas bleef de bal dus vooral in de handen van hun doelman te belanden, en ook een schicht van Milo werd van net onder de deklat weggetikt… een 4-2 nederlaag dus na een schitterende remonte, met heel mooi verzorgd voetbal. Ook na deze match werden nog 3 penalties geschoten, en ook daar gingen we de boot in. Nu ja, veel maakte dat niet meer uit?

"Op de deklat opengespat"

Daardoor eindigde Rumbeke op de laatste plaats van hun poule, en moesten we in de match tegen Emelgem-Kachtem B de kleine finale spelen (er was ook een grote finale, en een middelste finale). Net zoals in de 2e match begonnen onze jongens wat te slap aan de match, maar gelukkig was de tegenstander toch wel een paar maatjes minder sterk dan de vorige 2 tegenstanders…. We kwamen op 1-0 via Jorgo, maar al even snel hingen de bordjes weer gelijk: 1-1. We konden toch met een voorsprong de korte rustpauze ingaan, want Remi scoorde in de rebound, nadat een schot van Leandro op de deklat opengespat was.

IMG 2589 3

In de tweede helft gingen we vlot verder, en Leandro en Milo diepten uit tot 4-1. Emelgem-Kachtem scoorde te gemakkelijk hun 2e goaltje, maar het was Leandro die laatst raak trof, waardoor we met een 5-2 de 5e plaats mochten opeisen. De middelste finale eindigde op een ferme tik voor Mandel Utd., die 5-0 op hun doos kregen van Emelgem-Kachtem A. Wie de finale won (Beveren-Leie of de U10-lichting van KSV Roeselare), was bij het ter perse gaan van dit verslag nog niet bekend…

Speelden en scoorden:

Thor, Tiziano, Milo (3), Zino, Leandro (3), Jorgo (1), Jules, Jef, Remi (3) en Nawfal

Verslag Koen Malfait

Foto's Kurt Maddens