za 12-05-2018 : U10 op tornooi in Spermalie-Middelkerke

"3de plaats op een tornooi van zeer hoog niveau"

U10 tornooi in middelkerke

Tornooi in Middelkerke beloofde geen makkie te worden. We zaten in de groepsfase met KV Mechelen, Excelsior Moeskroen en Varsenare A! Twee nationale en één interprovinciale ploeg! Mooie, leerrijke maar zeer moeilijke matchen kondigden zich aan!

De opener tegen Moeskroen begon alvast niet best, 1-0 achter na één minuut! Maar dit was gelukkig geen voorbode voor wat kwam! Rumbeke speelde zoals ik ze als trainer nog maar weinig zag spelen. Met het mes tussen de tanden, immens veel inzet en zeer mooi, gecontroleerd voetbal! De tegenstander beet z'n tanden stuk. De eerste match speelden we mooi mee, moesten niet onderdoen maar scoorden lukte niet, het bleef 1-0!

Match twee tegen Varsenare A (interprovenciaal niveau) speelden we opnieuw zeer mooi voetbal! We domineerden als bij wonder onze tegenstander en wonnen de partij met 3-1!

De laatste poulematch was tegen de elite van KV Mechelen, die hadden ons duidelijk onderschat want opnieuw speelde Rumbeke erg volwassen, slim en overzichtelijk voetbal. Ze bleven rustig aan de bal, lieten de bal het werk doen en vochten als leeuwen! De eindstand na een felbevochten maar mooie match tegen dit topteam was 2-2. KV Mechelen, de latere winnaar van het tornooi had zeer diep moeten gaan om dit puntje te behalen!

Iedereen terecht superfier natuurlijk!! Rumbeke mocht de laatste match spelen voor brons! Die match bewees hoe goed Rumbeke wel voetbalde vandaag, we domineerden de match en wonnen zowaar met 7-1 van een matig Alveringem!!!

Derde plaats dus voor Rumbeke op een tornooi van zeer hoog niveau!

Bedankt Lowie Mercier, Loewis Deleye, Senne, Seppe, Jisse, Basile, keeper Maxant, Kasper en Robbe Delmaere voor deze ferme prestatie! Rumbeke heeft z'n visitekaartje afgegeven in Middelkerke! Ook bedankt aan de talrijke supporters voor de juiste aanmoedigingen!

Verslag Davy Caen

Foto Davy Caen