za 14-04-2018 : Sint-Eloois-Winkel Sport – KSVR GU13E : 2 - 10

"Dubbele cijfers op een zonnige zaterdag"

IMG 6305 3

Een score met dubbele cijfers op deze zonnige zaterdag in april. Een grote schare supporters langs de lijn voor onze mannen en die moesten dus wel geïnspireerd zijn om een toffe match te spelen.

In het eerste kwart was dat nog niet zo evident. De tegenstander, een sympatieke ploeg die een blok zette en er dan op lange bal richting bonkige spits uit kwam, kwam zelfs op voorsprong: 1-0. De bonkige spits had een fijne individuele actie in huis, zette laatste man Lars met een fikse schouderduw opzij en rondde prima diagonaal af. Rumbeke was technisch sterker, maar kon aanvankelijk het vele balbezit niet omzetten in concrete aanvallen met doelkansen. Daarvoor lag het tempo van spelen veel te laag. De gelijkmaker kwam uit een verdedigingsfoutje van de thuisploeg dat direct goed werd afgestraft: 1-1. Vervolgens pakten onze gasten het spel definitief in handen om het ook niet meer weg te geven.

We zetten de rode spits in de sandwich met Lars, die telkens sterker in de match groeide en met Nicolas die op tien ging spelen. Zo werd die man onschadelijk gemaakt. Ons spel werd steeds frivoler en we creëerden massa's scoringskansen. Achterin stonden we stevig met keeper Matteo, die krachtige spelhervattingen had, met Arthur Vandenbroucke die volgens mij zijn beste match van het seizoen op twee speelde met heerlijke ingrepen en met Eppo en Justine die het op linksachter heel goed deden, zowel defensief als in het keurige uitvoetballen. Er waren vaak wel aanspeelpunten op het zeer dynamische middenveld met de altijd opdringerige Victor, de altijd ruimte zoekende en makende Nicolas en Thijs. Thijs, die ook al toonde dat hij machtig mooi kan voetballen: hij maakte voortdurend juiste keuzes, zijn individuele acties en zijn inspeelpasses waren bij vlagen hemels. Matteo Vermeersch mag ik nooit vergeten: die kwam na een wat aarzelend begin ook al heel sterk voor de dag met uitstekende keuzes in zijn spel. Dan weer pakte hij uit met een gave kaats, dan weer ging hij diep om een strakke voorzet te geven of via een actie gevaarlijk te worden. Veel variatie in zijn spel vanmiddag.

"5x Louis"

In de spits kon ik onze kleine Louis Man niet wisselen, behalve vier minuten voor tijd, toen hij onder luid applaus het speelveld verliet. Die kwam helemaal los. In de bal, uit de bal, zijwaarts perfect in de hoeken duikend, hij wilde aanspeelbaar zijn en verzaakte nooit. Zijn beslissingssnelheid is na die invalbeurt in onze provinciale ploeg schijnbaar omhoog gegaan, net als bij Thijs! Louis was voor mij Man of the Match met zijn spel. Bovendien scoorde hij – als ik het allemaal goed heb gehoord en onthouden – maar liefst vijf van de tien goals!!! Door maar vooracties te maken, sneller dan de tegenstander te reageren, de ruimte in te lopen, telkens op de juiste plaats te staan. Kanjer van de dag!

Leukste goal van de dag was ongetwijfeld van onze verdediger Justine Vanhecke. Zij volleyde een hoge crossbal van Victor (?) in één tijd in de winkelhaak. De keeper, die het prima deed en vaak redding bracht, heeft deze bal ongetwijfeld alleen maar horen voorbij zoeven! Ook Justine heeft zich dit seizoen zo enorm verbeterd, grote klasse ook dat je telkens mee naar voren durfde voetballen, zo duwden we gezamenlijk de tegenstander compleet terug op de eigen helft. Alleen in het slotkwart kon de thuisploeg er nog uit komen en scoorde ze de toch wel verdiende tweede goal.

Achteraf had ik het grote boek laten liggen in de kleedkamer met een stylo bij. Schrijf nu eens jullie eigen verslag, had ik gevraagd. Awel, dat zag er uiteindelijk zo uit: “Victor: 5 assists, 3 op Louis, 1 op Thijs, 1 op Matteo en Victor ook 1 doelpunt.” Hieraan zie je hoe de gasten zelf hun match beleefd hebben, totaal anders dan ik langs de lijn. Prachtig! Dat we uiteindelijk op tien goals uitkwamen, heeft alleen maar te maken met de de positieve onderlinge sfeer die we maakten. KSV Olee olee, zullen we maar zeggen. Het was een toffe namiddag tussen de boerenakkers.

Verslag Francois Peeters

Foto Kurt Maddens