KM-Webdesign/KM-Photography

 

za 14-04-2018 : FC MU Izegem-Ingelmunster - KSVR U11Q : 15 - 5

"Laatste kwartier was er teveel aan"

IMG 0788 3 900px

Op het kunstgrasveld in Izegem moest het team van Donald aantreden tegen een gewestelijk ploegje van Mandel, waardoor ze Senne en Senna terugzagen, vorig jaar nog ploegmaatjes bij Rumbeke. In de heenmatch was het een walk-over van de roodhemden, aan ons om deze keer beter te doen.

De match begon echter niet al te goed… Eerst verslikte Jerome zich op de linksachter, waardoor Thor kansloos was. Wat later flikte Maurice hetzelfde op de rechtsachter, en stond het al 2-0. Toen een ongevaarlijke bal ongelukkig via de voeten van diezelfde Maurice richting doel kwam, kon Thor met een kattesprong de bal nog uit zijn doel kloppen, maar helaas gebeurde dat achter de lijn, en stond het door die owngoal van Maurice al 3-0 voor het eerst kwartier om was. Gelukkig kon Jules nog milderen toen hun keepertje een bal net goed genoeg ontzette en hij in 1 tijd van een meter of 15 ver binnenknalde…

Het tweede kwartier was nog maar net begonnen toen Mandel opnieuw scoorde… Kopjes weer efkes naar beneden, maar gelukkig niet voor lang. Via een schitterende goal van Remi kwamen we terug in de match. Een prachtige kopbal was dat, op een verre voorzet van Tijl. We konden echter niet al te lang genieten van de kleine remonte, want Thor ging bij een volgende actie in de fout. In plaats van zijn eerste paal te blijven dekken probeerde hij de pas richting centrale spits te vermijden. Dat had hun linksvoor echter gezien, en dus ging het balletje dichtbij de paal rechtstreeks binnen. Een koleirige Thor was het gevolg. Remi scoorde er in het slot van het tweede kwartier nog eentje, maar ook Mandel trof nog een keer raak: 6-3 stond het halfweg.

"Spelen alsof zijn leven er van af hing"

In het begin van het derde kwartier kregen we opnieuw vlug een goaltje tegen zoals we er al veel tegen kregen dit jaar. Thor weerde een schot mooi af, maar via wat heen en weer gekaatst voor doel later komt de bal nogal dikwijls in de voeten van de tegenstander terecht. Als het doel dan nog min of meer vrij is, is het niet meer moeilijk om te scoren: 7-3. Maar Rumbeke nam over en was dit kwartier baas op het veld. Remi potte zijn 3e. Jawel, de bal was over de lijn, en ondanks het feit dat Mandel eerst doorspeelde (en mocht doorspelen), kregen we toch het goaltje toen de scheidsrechter ons vroeg of hij binnen geweest was – topreferee trouwens! Ook Jef scoorde vervolgens een fabuleus doelpunt. Misschien was het net iets minder mooi dan de kopbal van Remi, maar deze mocht er zeker ook zijn. Voorzetje kwam deze keer van Jules op links, en Jef kopte boven de keeper en net onder deklat binnen. En zo kwamen we terug tot op 2 goaltjes, en stonden we klaar voor een laatste offensieve kwartier. Helaas viel net voor de rust nog de 8-5, toen Giobe ongelukkig een bal deed afwijken…

Het laatste kwartier moesten we zonder wisselspeler aanvatten, besliste de blaar op de hiel van Tijl. En het werd in plaats van een spannend slot een complete afgang. Onmiddellijk scoorde Mandel de 9-5 en de veer was helemaal gebroken. Enkel Giobe bleef spelen alsof zijn leven er van af hing (supermatch centraal achterin), maar de rest stond erbij en keek er naar. Het was frustrerend voor de supporters, en wellicht ook voor keeper Thor, die nog nu en dan een balletje uit doel ranselde, maar de roodhemden mochten naar hartenlust aanvallen en scoren. Het werd nog een doelpuntenkermis en goaltje na goaltje volgde… Van 8-5 na 45 minuten ging het nog naar 15-5, waardoor de jongens hun sterke prestatie nog helemaal lieten schieten.

Jammer maar helaas!

Speelden en scoorden:

Maurice, Thor, Tijl, Giobe, Remi (3), Jules (1), Milo, Jerome en Jef (1)

Verslag Koen Malfait

Foto Kurt Maddens