za 14-04-2018 : KSVR U8H - SK Staden : 15 - 0

"Te gemakkelijke wedstrijd"

IMG 1507 3

Opnieuw ideaal voetbalweer deze ochtend, bij onze wedstrijd tegen de roodhemden uit Staden. Het lenteweer en de korte aanmoedigingswoorden van gelegenheidstrainer Dirk (ik scoor weer hoog bij Scrabble vandaag) werkten duidelijk inspirerend, want vanaf minuut één zaten de Rumbeekse zeven er fel op.

Het was Louis die al heel snel de 1ste van de dag binnenhaalde. Louis had duidelijk de smaak te pakken, want in dat eerste kwart kwamen 5 van de 7 goals van zijn voet. Tussenin had Casper ook gescoord en had de bezoekende goalie ongelukkig de bal in eigen doel getrapt. Het ging in dat eerste kwart razendsnel, met leuke combinaties waarbij heel vaak de voetballende oplossing werd gevonden. Achterin zorgde keeper Thomas (onder andere met een superredding op een lage schuiver) ervoor dat de kleine kansjes voor Staden onbenut bleven.

Het gemak waarmee in het eerste kwart werd gevoetbald verwaterde daarna. Er werd wat slordiger gespeeld en al te vaak werd voor eigen succes gekozen, daar waar teamwork meer loonde. Scoren deden we daardoor in het vervolg van de wedstrijd een pak minder en dat hadden we vooral aan onszelf te denken. Staden bood steeds beter weerwerk, maar onvoldoende om ons te verontrusten.

"11-0 aan de rust"

Bij de rust, met een 11-0 op de teller, wisselden Thomas en Joppe van plaats in doel. De wedstrijd kabbelde rustig verder, het voetbal van het eerste kwart was helemaal weggespoeld... Joppe moest wat vaker tussenbeide komen op een steeds beter spelend SK Staden en hield in zijn helft de nul op bord (tweede "clean sheet" op een rij!). Zelf scoorden we 'slechts' 4 maal in de tweede helft.

15-0 dus bij het affluiten (Nemo, de nieuwe ref is een aanwinst). Tevreden, vraag je dan? Ja, maar het kan beter. Door de vroege verre voorsprong speelden we snel wat te laks en vergaten we door te spelen zoals we altijd doen. De woorden 'te gemakkelijk', uitgesproken door één van de Rumbeekse acteurs, zeiden veel, maar zelfs dan mogen de inzet en de drive die deze ploeg kentekent niet wegzakken. Op dus naar de volgende wedstrijd, waar hopelijk wat meer wordt gevraagd van de ploeg om ook die tot een goed einde te brengen.

Speelden en scoorden voor KSV Rumbeke:

Joppe, Thomas, Leon (3), Merijn (2), de jarige Quinten (1), Casper (1) en Louis (7)

Verslag Jurgen Wille