KM-Webdesign/KM-Photography

zo 11-03-2018 : KWS Lauwe - KSVR A-kern : 1 - 3

"Verdiende overwinning op KWS Lauwe"

006A1361 2

Na een nacht met stortregen moesten we op verplaatsing naar de WIET STAR van Lauwe . Met nog 6 punten te gaan en met 5 punten achterstand op de " veilige" plaats zat er niet anders op dan voluit te gaan voor de drie punten !

De eerste helft begon gelijk opgaand maar met een toch gretiger KSVR. De geel-zwarten speelden hun match maar veel pit zat er niet in. Duidelijk niet meer het klasse team van de eerste ronde. Gaandeweg werden we de betere ploeg met onze Giuseppe als orkestmeester . We hoopten allemaal dat het deze keer wel ging lukken om ons veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Net voor de rust was het van dat : een afstandsschot van onze 10, Giuseppe, ging in de korte hoek staalhard tegen de touwen . Rust 0-1.

"10 man"

De tweede helft begon ( voor mij te vroeg #borreltjewasnietuit ) zoals de eerste eindigde , met een doelpunt voor onze blauwhemden . Een voorzet die door Artur Tyvaert simpel binnen getikt werd ( volgens ik hoorde ) . We bleven de betere ploeg tot WS uit een zeldzaam bezoek aan onze 16 een strafschop wist te versieren . Een strafschop die ons ook een gele kaart opleverde . Strafschop omgezet en 1 - 2 . Jammer genoeg kreeg Brecht kort daarop een 2de gele kaart onder de neus door de bal bij ingooi van tegenpartij weg te trappen , niet slim als je al geel hebt . Wel moet ik er direct bij zeggen dat ook WS een mannetje minder mocht/moest gehad hebben nadat een speler ( met al geel ) een duidelijke fout zonder kaart bestraft zag ???? De laatste 20 minuten was het pompen of verzuipen . Er was druk van de Wietstar maar echt grote kansen bracht die druk niet op . Als ze dan al eens dreigden konden we alweer rekenen op een SS ( Secure Six ) . Het werd zelfs nog beter ! Vijf ( 5 ) minuten in blessuretijd trokken we nog eens ten aanval en de mee opgerukte Jens duwde de bal tegen de netten ! Eindstand : 1-3.

"Wonderen"

Zo zie je maar dat er in het voetbal nog " wonderen " bestaan . Waar we 2 weken terug nog allemaal in zak en as zaten is er nu weer licht aan het eind van de tunnel . Met nog het onderlinge duel met Boezinge en matchen tegen Westkapelle ( die houden er mee op ) en nogmaals WS Lauwe voor de boeg zit een verlengd verblijf in de hoogste provinciale reeks er opnieuw in ! Volgende speeldag ( zaterdag 17/03/'18 om 19u ) is er de verplaatsing naar de fiere leider Zwevezele . Heel moeilijk te omzeilen maar wie weet .....

Klik hier voor de fotoreportage van deze wedstrijd te bezichtigen.

KWS Lauwe:

Degrande, Commeyne, Ducatteeuw, Lievrouw (72' Volckaert), Christiaens, Oplinus, Tajeddine, Debrouwere (68' Lecaillier), Hellebaut, De Waele (46' Demeyere), Hadjou

KSV Rumbeke:

Six,Sucaet, Kindt, Delbeke, Vanhollebeke, Tyvaert A. (71' Sabbe), Riolo (78' Tyvaert R.), Voet, Decoene M., Deceuninck, Vatcheichvili

gele kaarten:

55' Delbeke (KSVR), 56' Debrouwere (KWSL), 56' Hellebaut (KWSL), 58' Vanhollebeke (KSVR), 65' Delbeke ((2de geel) KSVR), 76' Tajeddine (KWSL), 88' Christiaens (KWSL)

scoorden:

37' Riolo (0-1), 47' Tyvaert A. (0-2), 56' Commeyne (pen. 1-2), 94' Kindt (1-3)

Verslag door een fiere supporter

Foto Kurt Maddens