KM-Webdesign/KM-Photography

za 10-03-2018 : KSVR U8H - KSV Roeselare : 12 - 10

"KSVR U8 haalt het nipt van van grote broer KSV Roeselare"

jurgen wille kopie

Alweer halverwege de terugronde vandaag, en dus keken we voor de tweede keer dit seizoen de buren van het grote Roeselare, in de ogen. Het werd een boeiende wedstrijd met aan beide kanten goed voetbal.

In het eerste kwart hadden de bezoekers het betere van het spel en kreeg KSV Roeselare de betere kansen. Gelukkig stond het vizier van de bezoekende aanvallers niet altijd even scherp en werden we van een vroege grote achterstand gespaard. Het was toch Roeselare dat half weg dat eerste kwart op voorsprong kwam toen een lage schuiver slecht werd ontzet.

In het tweede kwart kwam Rumbeke beetje bij beetje beter in de wedstrijd. We hadden vaker de bal en trokken ook vaker ten aanval. Die aanvalslust werd uiteindelijk beloond toen Aiko (met een gelukje, want afgeweken op Vic) met zijn eerste van het seizoen de gelijkmaker scoorde. Lang bleven de bordjes niet gelijk, want een knap afstandsschot van de bezoekers verdween even na de 1-1 ongrijpbaar in doel. Dat deerde Rumbeke niet, want de stijgende lijn werd onderstreept met een knappe goal van de jarige Leon.

"strijdlust"

Na de rust mocht Aiko Joppe in doel vervangen. In het derde kwart namen we de wedstrijd meer en meer in handen en werd er bij momenten knap gevoetbald. Leon, Casper en Louis scoorden elk één keer en bezorgden ons een kloofje van drie doelpunten. Roeselare scoorde daarna tegen, maar de drie-puntenkloof werd behouden dankzij Louis. Daarna vergaten we echter dat er ook verdedigd dient te worden, waardoor de bezoekers nog voor het einde van het derde kwart op gelijke hoogte kwam.

In het laatste kwart vonden we terug de goede flow en lukte Joppe, die in de wedstrijd groeide, zijn eerste van de dag en mocht Leon ook nog twee extra kaarsjes uitblazen. Louis scoorde de 10de voor KSV Rumbeke. Deze keer een bonus van 4, met even later de tweede van Joppe die er na een knappe aanval 11-7 van maakte. De laatste minuten maakten we het echter onnodig spannend en vond Roeselare zijn tweede adem en kwam langzaam dichterbij. Bij 11-10 en met nog enkele luttele seconden op de teller mocht Merijn op rechts oprukken en scoorde hij de bevrijdende 12-10.

Een knappe en uiteindelijk verdiende zege na een voormiddag goed voetbal, waarin ook Vic en Aiko bewezen over de goede strijdlust te beschikken om een wedstrijd aan te gaan. Er stond een echt team op het veld dat steevast het samenspel zocht, wat tegen een ploeg als Roeselare meer dan nodig is. Een uiterst tevreden trainer dus!

Speelden en scoorden:

Aiko (1), Leon (4), Vic, Louis (3), Casper (1), Joppe (2) en Merijn (1)

Verslag Jurgen Wille