KM-Webdesign/KM-Photography

vr 09-03-2018 : KSV De Ruiter - KSVR Prov. Beloften : 4 - 7

"Derby met 11 goals op een zwaar veld"

deruiter ksvrbeloften

Vrijdagavond 9 maart gingen de manschappen van trainer P. Bailliu richting de geburen van KSV De Ruiter voor een derbywedstrijd. 

Op een vettig en zwaar veld begonnen beide ploegen aan deze derby en meteen gingen ze opzoek naar de openingstreffer. De beste kansen waren voor KSVR waar we op regelmatige tijdstippen héél dicht bij de openingstreffer kwamen. De thuisploeg kwam enkele keren piepen maar ook zonder resultaat. Doelkansen voor KSVR kwamen terug op een dienblad voorgeschoteld maar telkens zonder resultaat, allemaal nipt naast of over. Het duurde tot op het halfuur dat de openingstreffer viel, wanneer R. Vandewalle een mooie assist kon aanleveren richting E. Geldhof die op zijn beurt koelbloedig de 0-1 tegen de netten knalde. KSVR kon de match efkes in handen nemen en op slag van rust kon J. Decoene de 0-2 tegen de netten prikken, 0-2 via een assist van N. Maertens. Rust 0-2.

"Doelpuntenkermis in 2de helft"

Tweede helft begon de thuisploeg ietsje scherper en amper 4 minuten in tweede helft stond het al 1-2 op het bord. KSVR liet het hier niet bij en via Niel en Brent troffen we in amper 1 minuut tijd de deklat en de kruising. In de 53ste minuut kon E. Geldhof de 1-3 binnenschuiven via de verste benedenhoek waar de thuisgoallie kansloos was. Net geen uur gespeeld werd L. Kemel onderuit gehaald in de 16, de scheidsrechter wees naar de penaltystip. L. Deseure kon de penalty vlekkeloos omzetten en zo de bordjes op 1-4 hangen. KSVR liet de thuisploeg ietsje te veel in de wedstrijd komen en nog geen 8 minuten later kreeg de thuisploeg een penalty toegewezen en werd onze goallie M. Ketels vanop de stip gevloerd 2-4. KSVR bleef niet bij de pakken zitten en liep nog wat verder uit wanneer L. Kemel een prachtige assist kon aanleveren richting N . Maertens die op zijn beurt het leer snoeihart tegen de netten kon prikken 2-5. Enkele minuten later kon de doorgebroken R. Vandewalle het leer lekker binnenschuiven, zijn jullie nog mee met de telling 2-6 op de bordjes. Tien minuten voor het einde kon opnieuw N. Maertens zijn goaltje meepikken via onderkant deklat ging het leer tegen de netten, 2-7 op de teller. Onze goallie Maxime kon nog 2x het leer nog net vanonder de lat tikken maar in de 82ste minuut was onze goallie wel gevloerd wanneer de thuisploeg een schot afvuurde richting Maxime waardoor het leer net onder deklat binnenviel in de goal 3-7.  Op slag van de 90ste minuut kon de thuisploeg de eindstand op het bord zetten 4-7. 

In de tweede helft lieten we de thuisploeg iets meer in de wedstrijd komen, maar toch bleven we heer en meester in deze derby en konden we op een zwaar veld de overwinning binnenhalen. Zo zie je maar dat het goeie schoeisel ook een rol speelt. Zoals ze in de onderbouw bij ons zeggen "de juiste keuze van de banden kiezen"!! Alvast proficiat aan de KSVR-Boys voor hun inzet en deze mooie overwinning.

KSV Rumbeke:

M. Ketels, P. Demeulenaere, A. Lejthija, R. Lievens, L. Kemel, E. Geldhof, N. Maertens, L. Deseure, J. Decoene, R. Vandewalle, A. Gillet, F. Desal, B. Van Coillie, H. De Vidts

gele kaarten:

65' B. Van Coillie, 85' H. De Vidts 

scoorden:

30' E. Geldhof (0-1),

45' J. Decoene (0-2),

49' (1-2),

53' E. Geldhof (1-3),

57' L. Deseure (1-4 pen.),

65' (2-4),

71' N. Maertens (2-5),

77' R. Vandewalle (2-6),

80' N. Maertens (2-7),

82' (3-7),

90' (4-7).

Verslag Kurt Maddens