za 10-02-2018 : KSVR U8H - KSKV Zwevezele : 11 - 15

"Staat van het veld speelde een cruciale rol"

IMG 0941 U8 900px

Een met een laagje sneeuw bedekt veld was deze ochtend het strijdtoneel van een wedstrijd tegen opnieuw een onbekende tegenstander. Het werd een spannende wedstrijd, waarin de staat van het veld een cruciale rol speelde.

In het eerste kwart was het voor beide teams lang zoeken naar openingen. Bij Rumbeke was Louis achterin de sleutel op de deur die een resem aanvallen van de bezoekers in de kiem smoorde en er zo voor zorgde dat gelegenheidsgoalie Vic niet al te veel werk op te knappen had. Toch moest Vic een paar keer alert tussenbeide komen om een achterstand te voorkomen.

Aan de overzijde werd al snel duidelijk dat de keuze voor schoenen zonder noppen bij twee van de spelers (het verwachte harde veld bleek uiteindelijk vooral een moddervlakte te zijn) het voetballen ernstig bemoeilijkte. Merijn en Leon deden hun stinkende best, maar kregen nooit echt grip (letterlijk) op de wedstrijd.

Het duurde tot even voor het einde van het eerste kwart voor het eerste doelpunt viel. Het waren de bezoekers die op voorsprong klommen met een voor Vic onhoudbaar schot. Dat eerste doelpunt zette de teneur voor het vervolg van de wedstrijd, waarin Rumbeke voortdurend achtervolgen moest.

Louis scoorde aan het begin van het tweede kwart voor de 1-1, maar Zwevezele klom meteen daarna terug op voorsprong. Een vreemde, lucky goal waarvan bracht ons terug langszij, maar Zwevezele drong meer en meer aan en scoorde snel de 2-3. Merijn zag daarna Casper met veel ruimte, die de kans niet onbenut liet en vanuit de tweede lijn de 3-3 binnenknalde. Daarna ging het snel naar 3-6, in een fase waarin we geregeld het verdedigende werk vergaten en waarin, ongezien voor de groep, de kopjes wat omlaag gingen. Vlak voor rust maakte Louis er 4-6 van, waar de spanning in de wedstrijd bleef.

"foute bandenkeuze"

In de tweede helft, waarbij we nu het doel aan de meest glibberige helft van het veld moesten verdedigen, nam Zwevezele het heft meer en meer in handen. Louis kon eerst milderen tot 5-6 en bracht ons zelfs 7-7 gelijk, maar dan ging het snel terug naar 8-11.

In het laatste kwart klommen we via Louis en een knappe tweede van Casper terug langszij. Maar net toen we hoopten om eindelijk de wedstrijd over te nemen, sloeg Zwevezele opnieuw genadeloos toe. Thomas, die in het laatste kwart Vic verving in doel, had enkele goede reflexen in huis, maar kon niet verhinderen dat de geelhemden uiteindelijk met 11-15 overwinning ging lopen. Een overwinning waarop niks af te dingen valt, want de bezoekers hadden een mooi team op de been gebracht.

Dat de omstandigheden (toestand van het veld) in ons nadeel bleek, mag als excuus worden ingeroepen, maar Zwevezele speelde op hetzelfde veld... Niet iedereen kon hierdoor en door foute bandenkeuze niet voluit gaan, wat een heuse slop op een borrel scheelde. Toch kan ik niemand iets verwijten, want er werd lang gestreden tegen een stugge tegenstander.

Eén minpuntje die vooral na Nieuwjaar stilaan een issue wordt en waar dus op gereageerd dient te worden op training de komende weken: de ploeg wordt te afhankelijk van de dragers van het team en die dragers beginnen zich wat boven het team te stellen. Dat is "not done". De groep bestaat uit 11 spelers, en wie dat niet wil inzien, zal daar lessen uit moeten trekken...

Speelden en scoorden voor KSV Rumbeke:

Louis (8), Cas, Vic, Thomas, Casper (2), Merijn, Leon

Verslag Jurgen Wille