za 10-02-2018 : RC Harelbeke - KSVR U11G : 8 - 2

"Verdienstelijke match, maar de tegenstander was simpelweg sterker"

IMG 0788 3 900px

Op een niet geheel ijsvrij plein achter het Forrestierstadion nam een KSVR-U11 ploegje onder leiding van Donald het op tegen de lokale paarshemden. Het stralende zonnetje deed deugd, maar zelfs met de zon in de ogen was het onmiddellijk duidelijk dat de tegenstander heel proper voetbal bracht. Blijkbaar waren het vooral of allemaal U10 spelertjes, die volgend jaar op een hoger niveau zullen voetballen.

Ze tikten de bal mooi rond, en brachten ons vanaf minuut 1 in de problemen. Na de onvermijdelijke 1-0 scoorde Cas echter vlug tegen met een mooi deviatie van een voorzet van Lowiek. Het grote verschil tussen de 2 ploegen was de uitvoeringssnelheid, want wij speelden te afwachtend, reageerden vaak te traag en lieten na om af te drukken. Veel konden we hun keeper in eerste instantie niet aan het werk zetten, omdat de paarse verdediging er rap bij was telkens er een brandje te blussen viel. Een tweede goal ging onder Thor binnen, en was het sein voor een eerste rustpauze.

Het tweede kwartier was het slechtste van de match. Al combineerden we nog steeds niet echt slecht, Harelbeke was wel heel efficiënt op dat moment. Ze scoorden redelijk rap 3 keer, en het zag er efkes naar uit dat een complete afstraffing in de maak was. Bij 5-1 waagde Jef, die een goeie match speelde op de 10 zijn kans, maar de keeper kon de bal nog net wegslaan. Gelukkig was Loewis gevolgd en stond de 5-2 op het bord. Harelbeke scoorde jammergenoeg nog eens tegen, was ons halfweg op een 6-2 achterstand zette…

In het derde kwartier begon het beter en beter te lopen, maar telkens lukte het net voor de goal niet… We konden het zeker op aan de inzet van onze voorhoede, bestaande uit Cas, Loewis en Rune steken… Maar het duurde telkens net ietske te lang. Ondanks verwoede pogingen van Jef om zijn spitsen te bereiken, scoorden we niet meer… Achteraan klopte het ook, Giobe, Jerome, Lowiek en Maurice haalden heel wat weg, en ook Thor toverde nu en dan een prachtige save uit zijn handschoenen. Het bleef dus een scoreloos kwartier.

In het laatste kwartier waren de batterijen bij de blauwhemden, die maar 1 wisselspeler hadden, bijna op, terwijl Harelbeke kon blijven vervangen, ze stonden namelijk met 12 op het wedstrijdblad. We probeerden nog wel, maar het was lastiger dan daarvoor. 5 minuutjes voor het einde grabbelde Thor naar een bal, maar tikte die in de voeten van een paarse spits, wat de 7-2 opleverde. Kort daarna scoorde de tegenstander nog een keertje, wat de eindstand op 8-2 bracht.

Het was een al bij al verdienstelijke match, met goede momenten, maar de tegenstander was simpelweg sterker… Kop op en op naar de volgende!

Speelden en scoorden:

Thor, Giobe, Maurice, Jerome, Lowiek, Rune, Loewis (1), Jef en Cas (1)

Verslag Koen Malfait

Foto Kurt Maddens