Za 13-01-2018 : KFC Meulebeke - KSVR GU13E : 6 - 3

“Eerst naar adem happen en dan pas groeiden we in de wedstrijd”

IMG justine 450px

Meulebeke-Rumbeke werd een wedstrijd waarbij het tempo nooit werd teruggeschroefd naar lagere vitesse. Alsof er geen eerste en tweede op onze vitessestok aanwezig was.

We waren goed gebriefd op de vrijdagtraining door trainer Jacob dat ons geen gemakkelijk opdracht te wachten stond om hier te openen tegen het sterke Meulebeke.

Ik denk wel over het algemeen dat we de eerste twee kwartieren geleerd hebben dat we onze krachten wat beter moesten verdelen. Want het tempo deed onze toppers zichtbaar naar adem happen.Te veel, te individuele acties werden afgeschaft en de ruimte tussen onze verdediging en aanvallers was te groot naar mijn inzien. 5-0 achterstand, misschien iets overdreven als je de verhouding op het veld zag want had toch de indruk dat we 'groeiden' in de wedstrijd.

Het derde kwartier werd ons superkwartier, waar de defensie onder leiding van een zeer sterke Arthur Vandenbroucke (die haast geen enkel duel verloor en zuiver in de opbouw was met juiste keuzes) werd de druk van voren ingezet.

“Powerplay”

Rumbeke speelde een superkwartier met powerplay. Je voelde dat de wedstrijd een andere wending kreeg. Twee mooie aanvallen werden succesvol afgerond door topspits Justine Vanhecke. Meulebeke wist geen oplossing op ons vooruit verdedigende spel en in een mooie rebound knalde kapitein Matteo Vermeersch er in de volley 5-3 tegen de netten!

We namen de nodige risico's achterin inclusief doelman Matteo Spaans die meekwam op hoekschoppen maar kregen in de laatste minuten de 6-3 eindstand tegen. Fiere trainer op alle spelers, hier steken we veel van op en hebben we als team veel van bijgeleerd.

Verslag Pedro De Witte

Foto Kurt Maddens