KM-Webdesign/KM-Photography

 za 13-01-2018 : KSVR GU17 - VV Emelgem-Kachtem : 8 - 0

"Gemakkelijke overwinning voor gewestelijke U17"

IMG 7981 0 kopie

Op een mistige zaterdagmorgen namen de troepen van Krist het in de eerste match van de voorjaarscompetitie op tegen de buren uit Emelgem-Kachtem. Uit de herfstcompetitie wisten we dat we die ploeg aankonden, en dus trok Rumbeke vol goeie moed ten aanval.

Het duurde maar een tiental minuutjes voor we de score konden openen. Jort trok van op links voor, en Warre werkte mooi af. En de blauwen gingen op dat élan verder, en verdubbelden eventjes later via Lars de score. Toen hun keeper een mooie vrije trap van Jort niet onder controle kreeg stond het 3-0 na een dik kwartier.

In de 2e periode leunden onze jongens wat te veel terug, en was de drive een beetje weg. Emelgem-Kachtem kwam nog steeds niet tot kansen, maar ook wij waren niet meer gevaarlijk. Het koude weer hielp niet om het enthousiasme langs de lijn te verhogen. De 3-0 bleef dus op het bord staan tot na de lange rust. Quinten was wellicht bijna aan de grond vastgevroren… zo koud (en saai) was het.

De warme kleedkamer had de jongens deugd gedaan, want ze vlogen er volle gas in bij het begin van de 3e periode. Na een half mislukte corner kwam de bal op links weer voor Lars voet terecht, en zijn mooie voorzet werd keihard door Gauthier binnengebuffeld. Een beetje later spatte een poging van Lars van op de deklat terug in de voeten van Maarten, die Warre voor doel kon afzonderen: 5-0. Wat gedribbel van Louis op onze centrale as leidde de volgende goal in, die uiteindelijk door Lars gescoord werd. Om die periode af te sluiten werd Maarten op rechts weggestuurd, en stond de 7-0 op het bord.

De laatste periode deden we freewheelend verder, al had scheidsrechter Leopold een beetje veel compassie met de tegenstander. Luka kreeg op de achterhoek van het strafschopgebied de bal toegespeeld, en knalde in 1 tijd binnen. De goal werd afgekeurd wegens buitenspel van Warre, die centraal in de 16 richting doel liep toen hij een voorzet in plaats van een schot verwachtte. Hij kwam in geen 100 jaar in de omgeving van de bal… Een beetje later kreeg Warre wel die bal rond de strafschopstip, maar in plaats van zelf te scoren (wat hij ALTIJD moest gedaan hebben), tikte hij de bal schuin naar Jort toe (achteruit volgens Warre en Jort), die wel scoorde. Weer hoorden we echter een fluitsignaal om buitenspel te signaleren… Twijfelachtiger dan daarnet was het zeker, maar misschien opnieuw onterecht. Zagen was echter niet nodig, met een 7-0 op het scorebord. Uiteindelijk kon Luka toch nog scoren van op rechts, en de eindstand op 8-0 brengen.

Dit was een makkelijke overwinning voor de gewestelijke U17.

Speelden en scoorden:

Quinten, Rens, Louis, Jitze, Kobe, Michiel, Warre (2), Jort (1), Maarten (1), Luka (1), Lars (2), Emiel, Arthur en Gauthier (1)

Verslag Koen Malfait