za 18-11-2017 : KSVR GU17K - VV Emelgem-Kachtem : 3 - 1

"Verdiende overwinning"

IMG 7981 0 kopie

Op zaterdagmorgen stonden 14 jongens van trainer Krist klaar om Emelgem-Kachtem partij te geven. De heenmatch werd eind september met sprekend gemak met 0-6 gewonnen. De grote score kwam er omdat we ginder al in het eerste kwartier met 2 doelpuntjes de tegenstand braken… Dat duurde gisteren heel wat langer.

Onze eerste helft was degelijk, maar een vier- en bij momenten vijfmansdefensie van de witte tegenstanders hield vlotjes stand… Op wat flauwe schotjes na waren we niet gevaarlijk, en dat was E-K op de counter wel nu en dan, vooral langs hun nummer negen, die heel rap was, en heel gedreven (soms op het randje). Gelukkig keepte Quinten een knappe partij!

In de tweede 20 minuten stond er bij ons een debutant op het veld: Wolf kreeg na enkele maanden meetrainen zijn eerste speelminuten van trainer Krist… Snelheid is alleszins geen probleem, maar de speelminuten heeft hij duidelijk nog nodig om voetballend beter uit de verf te komen… Soit, het was geen slechte eerste match, en Wolf kreeg aanmoedigend wolvengehuil van langs de zijlijn (waarvoor dank, Rudi). Verder niet veel spectaculairs op de mat… hier en daar een kansje, maar die werden niet goed uitgespeeld of afgemaakt. Na 40 minuten spelen waren de gezichten niet vrolijk gestemd toen ze naar de kleedkamer trokken, en op het veld was hier en daar toch wat frustratie te zien.

"zenuwslopend"

Bij het begin van de 3e 20-minuten was het dan eindelijk prijs, toen Maarten een afvallende bal op de rand van het strafschopgebied op de slof nam. De bal ging over hun keeper binnen, net onder de deklat. Deze periode waren er wel bij momenten mooie aanvalsgolven van onze ploeg te zien, maar meer dan die 1-0 stond er bij de laatste rustpauze nog niet op het bord.

De laatste 20 minuten beloofden dus zenuwslopend te worden, maar toen de scheidsrechter na een aangeschoten handsbal de bal op de stip legde, zette Jort de geruststellende 2-0 op het bord. Toen Gauthier iets later op links de achterlijn haalde en zijn voorzet door Emiel D. binnen gefrommeld werd, wisten we ons zeker van de overwinning, ook kwam de eerredder van Emelgem-Kachtem er vlugger dan verwacht, toen ze met een mooie 1-2 halfweg het plein onze verdediging verschalkten en één van spitsen alleen op Quinten af kom…

Al bij al was het een verdiende overwinning, die meer moeite kostte dan bij de vorige confrontatie. Maar na 2 nederlagen op rij (tegen Ardooie en Dosko Beveren) haalden we opnieuw de 3 punten binnen.

Speelden en scoorden:

Quinten, Rens, Emiel D. (1), Jitze, Jort (1), Arthur, Kobe, Warre, Maarten (1), Emiel G., Gauthier, Luka, Michiel en Wolf

Verslag Koen Malfait