zo 10-09-2017 : KSVR PU13 - KFC Poperinge : 10 - 2 (com.)

"Dubbele cijfers op een zondagvoormiddag bij de U13"

IMG 6305 3

Dubbele cijfers deze zondag tijdens de match tegen Poperinge. Rumbeke startte furieus in een goed tempo met heel verzorgd voetbal. Victor zette slim de lijnen uit met veel prachtige openingen, spits Jonas bleek in topvorm. Alle andere spelers haalden eveneens een enorm hoog niveau van nadenken over en uitvoering van hun voetbalspel! Er was geen mindere in ons midden. De ene mooie aanval na de andere volgde elkaar op. Victor scoorde 1-0, Jonas kopte de eerste van zijn zes goals (!) binnen op corner van Cyrille (2-0) en Xander was op links goed gevolgd tijdens een aanval over rechts om de 3-0 aan te tekenen. Toen werd al duidelijk dat het een prima match van ons zou worden.

IMG 6463 3

Victor scoorde vervolgens nog eenmaal, Jonas nog vijfmaal en Leon bracht in de spits de 10-2 op het scorebord. De twee tegengoals kwamen er na een klein beetje verval in bepaalde spelfases en na verkeerd instappen of onvoldoende rugdekking geven. Ondanks ook al een geweldige match van Nico op de drie.

IMG 20170910 183615 kopieAls trainer kan ik alleen maar tevreden zijn met het snelle leerproces van deze groep. Met iedereen probeer ik individueel te spreken ook om minimale verbeteringetjes in het voetbalspel te bewerkstelligen. Zo had ik een wat uitgebreider gesprek vanmorgen met Victor (beetje uitleg met tekening op papier) om zijn voetbal nog beter te maken. Ook met Jonas heb ik zulke chatjes gehad, omdat iedereen van U13 goed kan voetballen en nog sterker kan worden door slim te zijn in de uitvoering van het spel.

Misschien hebben we vrijdag wel een minder leuke training gehad, doordat ik graag wilde trainen op één bepaald onderdeel van het voetballen, het is tof als je dan zondag (ook bij de zaterdagploeg op zaterdag overigens) ziet dat dat onderdeel zo nu en dan clever wordt benut om echt lekker op tempo te spelen. Ik hoop nu dat alle gastjes beseffen dat het alleen maar bedoeld is om te groeien als speler en als ploeg.

verslag: Francois Peeters