za 09-09-2017 : KSVR U11D - KSV De Ruiter : 10 - 2 (com.)

"2 wereldgoals in de derby"

IMG 3480 2

Deze morgen begonnen 9 U11-spelertjes onder leiding van Giovanni aan de match tegen de jongens en meisjes van De Ruiter.

In het gelijkopgaande begin kwam De Ruiter op voorsprong, maar de 0-1 stond niet lang op het bord. Jules trapte de bal tegen de kruising. De teruggekaatste bal werd in 1 tijd door Mats op de slof genomen, en de bal verdween in het dak van het doel. Wereldgoal 1! Een beetje later werd Tijl links vooraan weggestuurd, en stonden we op voorsprong. Tijl herhaalde iets later bijna dat kunstje maar hun keepertje, die echt wel goed stond te keepen, weerde de bal af. Pardoes in de voeten van Leandro, die makkelijk binnenschoot: 3-1 na een kwartier.

"Opnieuw was Leandro aan het feest"

In het tweede kwartier gingen we op datzelfde elan door, en opnieuw was Leandro aan het feest, na een mooie inspanning van Jules. Helaas scoorde De Ruiter kort daarna tegen, toen de bal na een hoekschop in de kluts voor ons doel terechtkwam, en noch onze verdedigers de bal wegtrapten, noch doelman Thor de bal opraapte. Maar de hoop op een terugkeer duurde niet lang, want net voor halfweg beloonde Jules zijn opnieuw sterke match met een eerste doelpunt.

Het derde kwartier was het minste… want de spelers en speelsters van De Ruiter geraakten stillekes aan zonder benzine, en de onzen zakten mee in dat meer gezapige tempo. We konden nog één keer onze handen opwarmen door de applaudisseren voor wereldgoal 2, toen Jorgo een bal van redelijk ver gekruist tegen de netten pegelde: 6-2 bij de laatste rustpauze.

"Milo was er als de kippen bij"

In het laatste kwartier was het weer alle hens aan dek voor de tegenstanders, want Rumbeke draaide de versnellingshendel terug open! Toen Jules een quasi onmisbare poging toch verprutste, was Milo er als de kippen bij om ook een goaltje mee te pikken. Maar ééntje is geentje, dacht hij, en dus volgde al rap de 8-2. Daarna kregen we nog wat kansen, en toen Jules en opnieuw Milo er nog eentje gepot hadden, stonden de dubbele cijfers op bord.

We mogen ook ons verdedigend kompartiment niet vergeten te vermelden, want het werk dat Mats, Seppe, Jorgo en doelman Thor opknapten, was zeker de moeite waard.

Speelden en scoorden:

Thor, Seppe, Jorgo (1), Tijl (1), Warre, Leandro (2), Jules (2), Milo (3) en Mats (1)

Verslag: Koen Malfait