za 09-09-2017 : KSVR GU13A - KSV De Ruiter : 5 - 1 (com.)

"Vijfklapper tegen De Ruiter"

IMG 6421 3

Een vijfklapper tegen De Ruiter voor elkaar brengen, dat lukt zeker niet altijd.

Maar de voorsprong kwam voor een groot deel al tot stand in een fantastisch gevoetbald eerste half uur. De hele groep was hiervoor verantwoordelijk. We schoten uit de startblokken met snel en slim voetbal. De flankveranderingen, die we vrijdagavond tot vervelens toe hadden geoefend, kwamen er schitterend uit. Daardoor kwam er veel ruimte om lekker te voetballen. Matteo bleef op de flank superbreed, Samba opende met heerlijke breedtepasses alsof het niks was, Arthur Vandenbroucke toonde een aantal sterke loopacties op de rechterflank. Ik noem maar eens een paar namen.

"steeds ambetantere wissels doorvoeren"

Onder druk van alle impulsen scoorde De Ruiter een own goal om ons op een 1-0 voorsprong te zetten. De creatief voetballende Jente nam de 2-0 voor zijn rekening toen hij na een fraaie combinatie een spitsengoal maakte. Noah, die op tien straffe dingen liet zien, scoorde de 3-0. De match was voor de rust onder aanvoering van een krachtig optredende Lars en Seba volledig onder controle.

Na de pauze moest trainer Jacob steeds ambetantere wissels doorvoeren, want deze namiddag verdiende niemand om te worden gewisseld: iedereen speelde zo een geweldige match! Het werd een creatieve puzzel voor de coach om iedereen te laten voetballen. Zo belandde Thijs op allerlei vreemde plaatsen waar hij zijn beste beentje voor zette. Ook Jente speelde in diverse posities, maar hij bleef zijn sterke optreden van het eerste kwartier glans geven door mooie oplossingen voor allerlei voetbalproblemen te vinden. Henri mocht zelfs als drie voetballen, iets wat niet zijn favoriete positie is, maar hij bleef strijd leveren in belang van ons team. Manu kan je hetzelfde van zeggen, deed zo nu en dan heel creatieve dingen met de bal!

"Voetbaltechnisch en voetbaltactisch"

Het voetbal werd in de tweede helft natuurlijk iets minder glansrijk en een beetje rommeliger. Maar kwamen de gasten uit De Ruiter al aan het venster gluren, doelman Matteo stond pal met een aantal voortreffelijke reflexen. Hij kreeg naderhand van de papa van de doelman van onze tegenstander de complimenten voor zijn meevoetballen en zijn uitvoetballen. Niet meer dan terecht!

Het kwam steeds meer op karakter en hard werken aan in het verloop van de tweede helft. Samba beloonde zijn mooie optreden met de 4-0. De Ruiter verdiende zeker een doelpunt en maakte er netjes 4-1 van. Aan beide kanten werden nu goede scoringsmogelijkheden gemist. Sebastien maakte aan alle onzekerheid, voor zover die er nog was, een eind door de 5-1 binnen te werken. Voetbaltechnisch en voetbaltactisch een knalprestatie van alle spelertjes!

verslag: Francois Peeters