za 09-09-2017 : KSVR U8C - FC MU Izegem-Ingelmunster : 8 - 6 (com.)

"Na een korte studieronde met speldenprikjes over en weer opende Joppe de score"

jurgen wille kopie

Deze ochtend stond onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen op de agenda. De nieuwbakken fusieploeg kwam op bezoek en op papier beloofde het een stugge tegenstander te worden. Die voorspelling kwam uit en het werd een spannend duel waarin de Rumbeekse U8 aan het langste eind trokken en een uiteindelijk verdiende overwinning op zak konden steken.

Na een korte studieronde met speldenprikjes over en weer opende Joppe de score. De bezoekers kwamen snel terug op gelijke hoogte toen we eventjes niet alert stonden te verdedigen. Daarna namen we het heft wat steviger in handen en liepen we uit tot 4-1, met Leon, Joppe en Casper als afwerkers.

In het tweede kwart kwam Mandel United beter opzetten. Toch kon Louis onze voorsprong nog wat uitdiepen naar 5-1. De bezoekers kropen daarna langzaam dichterbij en kregen ze meer grip op de wedstrijd. Keeper Quinten kwam geregeld goed tussen, maar kon niet verhinderen dat Mandel United terug kwam tot 5-3. Leon maakte er kort voor rust 6-3 van na een knappe individuele actie, zodat we met een geruststellende voorsprong van kant konden wisselen.

"Rumbeke kon elke tegenaanval in de kiem smoren"

In de tweede helft, met Joppe als doelwachter, werd het nog wat spannender. De Ingelmunsternaren naderden tot op één puntje na twee ietwat ongelukkige doelpuntjes (één maal raakte de bal niet weg, een tweede maal gleed de bal onder keeper Joppe door). Robbe reageerde daarna gevat op een slecht verwerkte uittrap van de bezoekende goalie, die overigens een sterke partij keepte en zijn ploeg meermaals van een grotere achterstand behoede.

7-5 dus bij ingang van het laatste kwart. Daarin bleven de Rumbeekse jongens doorzetten, maar stootten telkens op de keeper, en wanneer die zich gewonnen moest geven, stond de verdediging van Mandel United paraat. Rumbeke deed niet onder en kon elke tegenaanval in de kiem smoren. Toch verdween er ééntje in de netten waardoor het verschil slechts één doelpunt bedroeg. We bleven echter steevast voor de voetballende oplossing zoeken en dat resulteerde twee minuten voor affluiten in een verdiende 8-6, met Leon die een knappe dribbel met de rechter in doel knalde.

"Technisch goede voetballers"

Een felbevochten zege, dus, tegen een sterke tegenstander, met technisch goede voetballers. Verdiend, op basis van de doelkansen en op basis van de over-mijn-lijk mentaliteit waarmee de Rumbeekse zes op het veld stonden. Toch ook een dikke pluim naar de jongens van Mandel United, die het ons bij momenten lastig maakten en er een leuke, boeiende wedstrijd van maakten.

Speelden en scoorden voor KSV Rumbeke:

Quinten, Robbe (1), Joppe (2), Louis (1), Leon (2) en Casper (1).

verslag: Jurgen Wille