za 12-08-2017 : Tornooi U17 in Zwevegem

"Een mix van oudgediende KSVR-tweedejaars en KSVR-eerstejaars"

Zwevegem Sport

Een team van 13 U17-spelers trokken vanmiddag naar Zwevegem om daar onder leiding van Geert partij te geven aan een aantal serieus sterke ploegen.

In de eerste match namen we het op tegen de interprovinciale U17 van de thuisploeg. Het was voor onze jongens, een mix van oudgediende KSVR-tweedejaars en KSVR-eerstejaars, met nog een aantal nieuwelingen, een beetje zoeken naar de juiste opstelling. Zwevegem zette continu druk, en wij kwamen moeilijk aan combineren toe, de snelheid lag veel te laag. Gelukkig was Joachim in form, en zo hielden we na een 15 minuten durende pot eenrichtingsvoetbal de 0-0. Na de match werd een penalty-shoot out gedaan, en die bleef maar duren… uiteindelijk haalden we het met 8-7 in de penalty’s! Niet dat dat iets aan het eindresultaat deed, want die ‘overwinning’ telde alleen mee bij een gelijk aantal punten op het einde. Maar wel leuk om te winnen!

In de tweede match moesten we Geluwe partij geven, en tegen hen konden we al wat meer ons eigen spel spelen. We kregen (tis te zeggen: Lander) de kans om het af te maken, maar het schot ging voorlangs. Ook Joachim moest ook nu en dan optreden, maar weeral stond een scoreloos gelijkspel op het scorebord na 15 minuten. Weer penalties dus, en ook nu trokken we de overwinning naar ons toe… we zullen moeten proberen veel penalty’s te versieren dit seizoen.

Derde match was tegen Mandel United, de samensmelting van Izegem en Ingelmunster, ook een interproviciale ploeg…. Rumbeke begon slap en ongeïnspireerd aan de match, en na een minuut of 5 kreeg de tegenstander 3 schietkansen tijdens dezelfde actie, en de derde keer was het prijs. 1-0 achter! Maar eigenlijk was dat zo slecht nog niet, want nu moesten we actiever beginnen spelen. En dat lukte, want we groeiden in de match, en drukten Mandel achteruit. We creëerden enkele kansen, maar de linkerpoot van Seppe liet het afweten… het bleef 1-0.

De vierde match moesten we de opnieuw interprovinciale U17 van Harelbeke aantreden. Harelbeke had al hun eerste 2 matchen gewonnen, en het beloofde een moeilijke klus te worden. Maar al bij al viel het wel mee… we hadden ondanks de nederlaag vertrouwen geput uit de vorige match, en hielden Harelbeke vrij eenvoudig van ons doel weg, en als ze dan eens hun snelheid op de flanken konden uitspelen, zat er altijd op het cruciale moment wel een blauwe voet of been tussen. Zelf konden we nu en dan eens schuchter de neus aan het venster steken, maar ook deze match eindigde uiteindelijk op 0-0. Opnieuw penalty’s dus, en jawel, opnieuw wonnen we dat spelletje!

In de vijfde match namen we het op tegen interprovinciale U16 van Zwevegem. In een gelijk opgaande match kreeg Yannick plots een schietkans van relatief ver. Het balletje viel proper net onder deklat binnen, onze eerste veldgoal was een feit. We beheersten daarna de match en Jort kreeg 2 kansen om de 2-0 binnen te schieten. Dat mislukte, maar bij zijn volgende balcontact schilderde hij een voorzet op het hoofd van Yannick. Die zijn bal werd iets verder door Seppe met de schouder in doel gedevieerd, en zo stond de 2-0 eindstand op het bord.

In de laatste match moesten we de buren van Sint-Eloois-Winkel partij geven. Het overwicht was voor de roodhemden, maar was onze heel mooie aanval niet onterecht afgevlagd voor buitenspel, dan gingen we opnieuw met de overwinning gaan lopen zijn. Nu bleef het 0-0, en moesten de penalty’s opnieuw voor de beslissing zorgen. Toen de SEW-spelers begonnen te prutsen (balletje achter het steunbeen, buitenkant voet, etc…) leken de strafschoppen weer voor ons te zijn, maar een paar domme missers later haalde Winkel toch de overwinning binnen.

Uiteindelijk eindigden we dus 4e op dit sterk bezet tornooi, na de U17 van Zwevegem, Harelbeke en Mandel, maar voor Winkel, Geluwe en de U16 van Zwevegem…

Speelden en scoorden:

Joachim, Warre, Ward, Thibault, Simon, Seppe (1), Jarod, Damien, Jort, Alessandro, Lander, Yannick (1) en Gilles.

verslag: Koen Malfait