KSV Rumbeke heeft damesvoetbalteam

IMG 2752 3

KSV Rumbeke heeft met ingang van het seizoen 2018-2019 een damesteam in haar gelederen. De ploeg, die jarenlang speelde bij een collega-vereniging, komt deze zomer over naar de Wervikhovestraat. “We zochten een club waar we met ons ganse team verder konden doen, bij die andere vereniging zag het hoofdbestuur het niet echt meer zitten”, legt trainer Carlo uit. Zijn collectief bestaat uit 19 meisjes en vrouwen in de leeftijd van 14 tot 30 jaar. Hij zou er graag nog een aantal speelsters bij verwelkomen.

Het damesvoetbal floreert in België. Tegenwoordig zijn er drie provinciale reeksen. De derde is een opstapreeks met wat minder sterke en beginnende teams. In de eerste twee bestonden er acht jaar geleden 30 teams in West-Vlaanderen, nu zijn dat er reeds 47.

"Top 3 zou haalbaar zijn"

“Ons elftal bestaat uit mensen van 14 tot 30 jaar. Tijdens trainingen zorg ik ervoor dat die leeftijdsverschillen er niet toe doen”, vertelt trainer Carlo. “Als ik zie dat er drie 25-jarigen tijdens een oefening te vaak samen optrekken, haal ik ze uit elkaar. Op den duur durft iedereen met iedereen te trainen. Zo bouwen we een goede groep.” De trainer vertelt nog dat hij eens een politieagente in zijn team had tot ze 41 werd. Toen ging ze nog een tijdje voetballen in Torhout (DAVO) in eerste provinciale. Om maar aan te geven dat leeftijd niet echt een issue is.

Vorig seizoen eindigde deze damesploeg op een verdienstelijke vierde plek in de tweede provinciale reeks. Alleen van topper Harelbeke, een team met een enorm hoog voetbalniveau, werd tweemaal met 9-0 verloren.

In het seizoen 2018-2019 zal het team van Carlo uitkomen in derde provinciale, verplicht, omdat ze van vereniging is veranderd. De hoofdcoach, die wordt bijgestaan door zijn schoonzoon, ziet het zitten. “Ik heb er veel plezier in. Ik ben ooit de trainer van dit team gaan helpen toen ik zelf nog U21 bij de jongens deed. Na twee maanden stopte die man en ik ben doorgegaan. Op dit moment heb ik 19 speelsters. Er mogen er nog bij, 22 zou ideaal zijn. In de winterperiode hebben we namelijk te maken met examens en ook onze meisjes moeten dan van de ouders studeren in het weekend. Ook zijn er dames die in de zorg werken en om de twee weken in het weekend ingeroosterd staan. Ik zal nog wat moeten sleutelen aan mijn team voor komend seizoen, maar een plaatsje bij de eerste drie zou haalbaar moeten zijn.”

"We leven toch in de 21ste eeuw!"

De enthousiaste coach geeft aan dat nieuwe speelsters een korte opleiding krijgen tijdens trainingen om er voor te zorgen dat ze in de tweede seizoenshelft klaar staan voor een debuut in de wedstrijdselectie. “Als ze gern voetballen en inzet hebben, dan ben ik al heel blij. Ik vind het jammer dat er nog altijd ouders zijn die denken dat meisjes niet moeten voetballen. “Soms komen meisjes proeftrainingen doen en na de derde training is het dan: 'Ik mag niet van mama lid worden, meisjes voetballen niet!' Dan zeg ik: we leven toch in de 21ste eeuw!" ■

 


Wil je zelf als meisje of vrouw ook komen voetballen bij KSV Rumbeke?

Neem dan contact op met onze vereniging en je wordt doorverwezen naar de trainers van deze toffe damesploeg.

mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

Op de foto Amelie Vanbraeckel keepster bij onze eigen jeugd. Afgelopen seizoen 2017-2018 bij de U10. Komend seizoen 2018-2019 treedt ze aan bij onze U11. 

Verslag Francois Peeters

Foto Kurt Maddens