KM-Webdesign/KM-Photography

Update Coronavirus: algemene afgelasting door de KBVB !!!

IMG 9464 520px

Coronavirus zorgt dat er geen voetbal is de komende weken in België, de KBVB besliste donderdag 12 maart 2020 om het voetbal algemeen aftegelasten voor een geruime tijd in België. Hieronder vind je telkens de update terug ivm het Coronavirus in het Belgisch voetbal. Alle updates hieronder werden medegedeeld door de KBVB.

Update donderdag 19 maart 2020:

Geen wedstrijden in België tot en met 30 april 2020. De facturatie van de bondsbijdragen aan de clubs wordt tijdelijk opgeschort voor een periode van drie maanden. Ontdek hier alle info.

Donderdag 19 maart

De corona crisiscel waarin alle entiteiten van het voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam deze voormiddag virtueel samen en heeft een aantal belangrijke beslissingen genomen voor het verdere verloop van het Belgisch voetbal de komende weken.

BONDSBIJDRAGEN CLUBS TIJDELIJK OPGESCHORT

Ten eerste besliste de crisiscel om alle clubs drie maanden uitstel van bondsbetalingen te geven. Voetbal Vlaanderen is zich bewust van de precaire financiële situatie waarin sommige clubs zich momenteel bevinden. Het (voorlopig) opschorten van de trainingen, competities en tornooien heeft tot gevolg dat de belangrijkste inkomstenbronnen van de clubs plots wegvallen.  Een aantal kosten blijven echter doorlopen. Het uitstel van betaling moet de clubs wat ademruimte geven en betekent concreet dat we de resterende 3 schijven pas bij het begin van het volgende seizoen zullen factureren.

GEEN OFFICIËLE MATCHEN TOT EN MET 30 APRIL

Verder besliste de corona crisiscel om alle wedstrijden (jeugd, seniors, recreatief, futsal en minivoetbal) minstens tot en met 30 april uit te stellen. De crisiscel buigt zich in de tussentijd ook over verschillende scenario’s met betrekking tot het verdere verloop van de competities. Dat hangt natuurlijk sterk af van hoe de situatie rond het coronavirus in België de komende weken zal evolueren. In de mate van het mogelijke zal rekening gehouden worden met:

 • Geen jeugdcompetitie op Hemelvaartsdag en tijdens het Pinksterweekend, om de organisatie van jeugdtornooien te stimuleren.
 • Het afwerken van de reguliere competities voor stijgen en dalen. Dit van D2 tot P4, maar ook voor het recreatief voetbal, futsal en minivoetbal.
 • Uiterlijk de laatst ingeplande speeldag van de eindronde op zondag 28 juni.
 • Voor hogere jeugdcategorieën vanaf U13 tot en met U21 zal de laatste speeldag uiterlijk 24 mei georganiseerd worden in functie van de examens van het middelbaar en hoger onderwijs.
 • Voor de lagere jeugdcategorieën vanaf U6 tot en met U12 zal er een aangepast schema worden gemaakt rekening houdend met de jeugdtornooien.
 • Clubs zullen hun jeugdwedstrijden in onderling overleg kunnen verplaatsen. Forfait zal gegeven kunnen worden zonder boete.

TRAININGEN, VOETBALKAMPEN en paastornooien

Collectieve trainingen blijven tot nader order voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de Veiligheidsraad. Voor de periode erna zal de crisiscel de adviezen van de Veiligheidsraad opvolgen. 

Daarnaast heeft de corona crisiscel beslist om alle activiteiten voor de jeugd, zoals voetbalkampen en Paastornooien, te annuleren en dat minstens tot na de paasvakantie. Dit betekent tot en met 19 april.

 

Update vrijdag 13 maart 2020:

Vandaag, vrijdag 13 maart 2020 is het onderstaande ons bereikt door de KBVB, dat alle wedstrijden en trainingen van U6 t.e.m. fanion heren en dames zijn afgelast/uitgesteld tot en met vrijdag 3 april 2020 !!!!

Update op basis van de communicatie van de Veiligheidsraad van donderdag 12 maart. Tot en met 3 april vinden geen sportwedstrijden- en evenementen plaats. Dus ook geen voetbal.

 • Alle jeugd-en amateur wedstrijden en trainingen in het veldvoetbal, futsal en minivoetbal worden afgelast, zowel competitief als recreatief. Dit tot en met 3 april.
 • De wedstrijden van de Pro League (1A en 1B en de Women’s Superleague) gaan niet door.
 • De bekerfinale van zondag 22 maart wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum.
 • Ook de internationale toernooien voor onze U17 en U19 (zowel jongens als meisjes) zullen niet doorgaan.
 • Alle activiteiten in het nationaal trainingscentrum in Tubeke (trainingen, detectiedagen, activiteiten van arbitrage, …) worden tot nader order opgeschort
 • Alle trainersopleidingen (specifieke en basisopleidingen) worden afgelast tot en met 3 april.
 • Alle grassrootsactiviteiten (Footfestivals, Beker Jella Lauwens, UEFA Disney Playmakers, 35+ en 55+ voetbal) worden afgelast tot en met 3 april.

De afgelastingen gelden al zeker tot 3 april 2020 !!!

 

Update donderdag 12 maart 2020:

Vandaag, donderdag 12 maart 2020 heeft de KBVB beslist om alle trainingen en wedstrijden aftegelasten tot en met 31 maart 2020. Dit wil zeggen dat alle trainingen en wedstrijden vanaf donderdag 12 maart 2020 met onmiddellijke ingang tot en met dinsdag 31 maart 2020 verboden is voor zowel eerste elftallen heren en dames, reserve ploegen, jeugdploegen,........ . Alsook de instuif meisjes @ KSV Rumbeke is uitgesteld, zodra een nieuwe datum voorzien wordt voor instuif meisjes @ KSV Rumbeke wordt dit alvast nog medegedeeld op de website.    

Zodra er meer nieuws is omtrent deze zullen jullie het vernemen via onze website, wanneer de trainingen en etc... terug mogen hervat worden. 

KBVB deelde mee aan alle clubs in België het volgende ivm het Coronavirus:

"Alle jeugd- en amateurwedstrijden (ook futsal en minivoetbal) worden afgelast, wedstrijden van de Pro League achter gesloten deuren, bekerfinale uitgesteld.

Gelet op de recente ontwikkelingen hebben de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League in overleg met de autoriteiten en de Corona stuurgroep het volgende besloten:

 • Alle jeugd-en amateurwedstrijden en trainingen worden afgelast, van zowel veldvoetbal als futsal en minivoetbal
 • De wedstrijden van dit weekend in de Pro League (1A en 1B en de Women’s Superleague) zullen achter gesloten deuren gespeeld worden, zonder fans dus
 • De bekerfinale van zondag 22 maart wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum
 • Ook de internationale toernooien voor onze U17 en U19 (zowel jongens als meisjes) zullen niet doorgaan.
 • Alle activiteiten in ons nationaal trainingscentrum in Tubeke (trainingen, detectiedagen, activiteiten van arbitrage, …) worden tot nader order opgeschort

De afgelastingen gelden al zeker tot 31 maart.

Hou alvast de website en onze FB-pagina van KSV Rumbeke in het oog, voor verdere informatie.