KM-Webdesign/KM-Photography

Topaffiche bij Comedy @ KSV Rumbeke op zaterdag 1 februari 2020 !!!

comedy avond kopie

In het dagelijkse leven is Hans Cools uit Lichtervelde bouwkundig ingenieur. In zijn vrije tijd vertelt hij graag grappige anekdotes aan een lachend publiek. Vorig jaar won hij met zijn verhalen uit het gewone leven de Lunatics Comedy Award en de Commeere Comedy Cup, een wedstrijd voor aanstormend komisch talent. Twee seizoenen lang treedt Cools op in het voorprogramma van de Full Contact Tour van Steven Mahieu. Op zaterdag 1 februari is hij te gast bij KSV Rumbeke.

Als stand up comedian vertel je met een knipoog over je vrouw en je kinderen. Is het dagelijkse leven echt zo leuk?

“Ik vind van wel. Je beleeft heel veel, zeker als je in de fase zit van trouwen en bouwen en kindjes krijgen. Ik ben getrouwd en heb nu twee zoontjes. Doorgaans probeer ik aan alle gebeurtenissen in ons gezin wel een positieve draai te geven. Comedy moet uit jezelf komen. Je hebt persoonlijke ervaringen waar je iets mee doet. Want je wilt heel naturel op het podium staan.”

Je bent ingenieur en dan toch ga je het podium op?

“Och, er zijn meer stand up comedians die een ingenieursachtergrond hebben, denk maar aan Arnout Van den Bossche, Dirk Denoyelle en Lieven Scheire. Bij ons thuis was altijd al veel ambiance en mocht er gelachen zijn. Ikzelf vond het reeds op jonge leeftijd leuk voor een groter publiek te staan. Bij de Chiro konden ze rekenen op een presentatie van mij. Of ik voorbeelden heb in de humor? Ik ben een grote fan van Theo Maassen.”

“Bij ons thuis was altijd al veel ambiance en mocht er gelachen zijn”

In 2019 won je die komische prijzen, hoe belangrijk zijn die voor je?

“Je moet het belang van die onderscheidingen niet overschatten. Ik had me ingeschreven met het idee dat het leuk zou zijn als mijn naam aan het eind als winnaar zou worden afgeroepen. Je hoopt te winnen. Het is daarnaast gewoon een leuke ervaring. Maar het winnen van die prijzen is niet een garantie voor een succesvolle carrière. Natuurlijk krijg je gedurende een bepaalde periode wel extra aandacht en dat levert wat optredens op.”

Inmiddels herkennen veel mensen je naam als stand up comedian. België heeft daar toch een heel pak van, is het niet moeilijk boven het maaiveld uit te steken?

“Ik kijk weinig naar wat anderen doen. Ik doe alles op mijn eigen manier: dingetjes die ik vertel zijn me zelf te binnen geschoten. Inmiddels heb ik voor ongeveer 50 minuten aan materiaal. Het is aan mij om daar aan te blijven werken en een set te maken voor een uur of iets meer. Nieuwe zaken te ontwikkelen. Om de teksten uit te schrijven op een goede manier, daar gaat toch veel energie in zitten en daar moet je tijd voor maken. Ik blijf me nog altijd afvragen: zitten we allemaal wel te wachten op een blanke man van net in de dertig die vertelt over zijn vrouw en zijn kinderen?”

Reken maar van wel! Hans Cools komt niet alleen naar Rumbeke: hij brengt de runner-up van de Lunatics Comedy Award mee en dat is Mohsin Abbas. De avond wordt aan elkaar gebabbeld door beatboxer Kjen Descheemaecker. Een topaffiche dus en dat belooft een avond vol amusement!

Kaarten zijn te verkrijgen bij:

* Dagbladhandel Taptoe, Kerkplein Rumbeke

* Supporterslokaal 't Motje, Rumbeeksesteenweg, Rumbeke 

* Kantine KSV Rumbeke, Wervikhovestraat, Rumbeke

Inkom:

15 euro (incl. 2 consumpties)

Waar:

Zaal O.C.A.R. Kerkplein 29, 8800 Rumbeke

Aanvang:

20uur

Fragment van Hans Cools zijn show, alvast de moeite waard om zaterdag 1 februari af te zakken naar zaal O.C.A.R !!

  

Affiche 900px

Interview Francois Peeters