David Vlieghe is de nieuwe assistent-trainer (T2) bij KSV Rumbeke !!!!

IMG 9369 520px

Afgelopen zondag 23 juni was er de spelersvoorstelling van het nieuwe seizoen 2019-2020. Tussen al de spelers die aanwezig waren was er een nieuw gezicht. David Vlieghe is de nieuwe assistent-trainer (T2) van Geert Broeckaert.

David Vlieghe zag het levenslicht in februari van 1972. Woonachtig te Machelen-Zulte en is zelfstandige uitbater samen met zijn vrouw van een broodjeszaak/Tearoom te Tielt.

"Carrière als voetballer"

Wanneer David zeven jaar was kon je hem al spotten op de grasvelden, zijn eerste voetbalstappen deed hij bij SV Wevelgem City. Doorliep alle jeugdreeksen bij Wevelgem en op 16 jarige leeftijd mocht hij voor de eerste keer proeven bij de A-kern van SV Wevelgem City, toen was André Soete trainer. Als vaste verdediger speelde David 7 jaar in eerste provinciale en bevordering bij Wevelgem.

Daarna verkaste hij op 23 jarige leeftijd naar St.-El.-Winkel Sport waar hij 2 seizoen verbleef. Nadien 1 jaar bij Zwevegem Sport en 1 jaar KE Wervik beiden in eerste provinciale. Daarna kwam hij terecht bij BS Poperinge waar hij 6 jaar speelde waaronder 1 jaar tweede provinciale, 4 jaar eerste provinciale en 1 jaar bevordering.

Na dit avontuur ging hij naar KSK Vlamertinge in eerste provinciale waar hij 1 jaar speelde. David was van plan om actief met voetbal te stoppen bij de club waar alles begon en speelde nog twee seizoenen bij het pas heropgestarte Wevelgem na fusie met Gullegem.

Op vraag van een familielid en uit jeugdsentiment breide David er nog twee jaar WS Bellegem aan, waar hij als oudere speler een verlenging was van de trainer tussen al dat jonge geweld en die jaren overtuigden hem dan ook om de trainershandschoen op te nemen.

"Trainersloopbaan"

Na het laatste seizoen actief voetbal is David op 39 jarige leeftijd in Westrozebeke als hulptrainer gestart dit onder hoofdtrainer Rik Theetaert.

* SK Westrozebeke - 1 jaar Hulptrainer (3de provinciale)

* SK Westrozebeke - 1 jaar hoofdtrainer (2de provinciale)

* Ingelmunster - 1 jaar trainer Nationale beloften (3de Amateur)

* SVD Kortemark - 2 jaar hulptrainer (1ste provinciale)

Zijn laatste club waar hij actief als trainer was bij Horebeke (3de provinciale O.-Vl.) als hulptrainer gestart in seizoen 2018-2019, maar door drukte van een startende zaak en het ontbreken van de o zo belangrijke klik is hij half vorig seizoen gestopt. 

"Ik weet dat ik in een ambitieuze club ben terecht gekomen , waar ik zal proberen mijn uiterste best te doen om een goeie en correcte ondersteuning en verlengstuk te zijn van de hoofdtrainer Geert. Ik hoop dat ik er in slaag om tegen het eind van seizoen een positieve indruk te hebben gemaakt bij voetbalclub Rumbeke, en dat ik een klein schakeltje ben geweest in de ketting om de ambities van de club waar te maken."

David Vlieghe

David Vlieghe is bij KSV Rumbeke terecht gekomen nadat hij in de krant van 2 mei las dat KSV Rumbeke op zoek was naar een T2. David zat enkele maanden zonder voetbal en heeft vastgesteld dat hij dit echt wel miste waardoor hij op de vacature is ingegaan en zijn interesse kenbaar te maken.

Foto en reportage : Kurt Maddens