KM-Webdesign/KM-Photography

 Kurt Maddens ontvangt Ereteken van Sportverdienste !!!

KM ereteken kopie

Zaterdag 15 juni, een gezellige drukte in de mooiste zaal van het Roeselaarse stadhuis. Onze Kurt Maddens ontvangt er, na zijn papa Willy en zijn broer Peter, als derde in de familie het Ereteken van Sportverdienste uit handen van de schepen van Sport José Debels. Hij wordt door de spreker van dienst “maniakaal en gedreven” genoemd, “een stille kracht achter de schermen van KSV Rumbeke die grootse prestaties levert.” En dat al gedurende 30 jaar aangesloten bij KSV Rumbeke.

Als jongetje van acht jaar oud kwam Kurt Maddens bij onze voetbalclub terecht. Hij pakte na zijn voetbalcarrière van alles voor onze vereniging op, maar de meeste tijd investeert hij ongetwijfeld nog steeds in de website van KSV Rumbeke. “Die deed ik al updaten vanaf mijn twintigste jaar, maar daarna heb ik die van A tot Z opgebouwd tot wat hij nu is.” KSV Rumbeke beschikt, dankzij de inzet van Kurt Maddens, over een van de beste voetbalclubwebsites in onze regio.

Uithangbord

“Een website is een uithangbord voor een vereniging”, meent Kurt. “Je kan er informatie over clubactiviteiten op terugvinden en leuke weetjes. Wedstrijdverslagjes zijn graag gelezen. Ik zet ook wel eens mensen, die gewoonlijk achter de schermen opereren, in de kijker. Je laat zien hoe de club leeft. Dat trekt wel eens nieuwe voetballertjes van buitenaf aan.”

"Na Willy zijn vader en Peter zijn broer,

is het nu aan Kurt zijne toer.

Het ereteken voor sportverdienste verdiend hij dan ook enorm,

want zoals hij bezig is, zo is hij nooit uit form.

In augustus negentientachtig werd Kurt geboren.

Als jongste van de familie Maddens liet hij toen zijn eerste kreetjes horen.

En 8 jaar later was Kurt al in Rumbeke te bespeuren,

want vader Willy liet toen zijn aansluiting gebeuren."

Danny Varrewaere

Kurt Maddens is trots op alle positieve commentaren op zijn werk. “Als mensen zeggen dat we de beste website hebben van alle voetbalclubs in de regio, dan doet me dat wel wat, ja.”

Elke vier jaar bedenkt de websitebouwer een volledig nieuwe lay-out voor de site van KSV Rumbeke. Hij snuffelt hiervoor eveneens rond op sites van internationale voetbalverenigingen. “Dat levert elke keer nieuwe ideeën op. Uitgangspunt moet wel blijven dat je zaken vlug terug moet kunnen vinden, je moet niet uren zitten zoeken achter informatie. En ik wil constant mee zijn met de sociale media, want de website moet bekeken worden.”

Totaalbeeld

Gemiddeld is Kurt drie à vier uren per dag of meer bezig met de website van KSV Rumbeke. Veel tijd gaat zitten in het opzoeken van informatie. Hij belt of stuurt berichten daarvoor met spelers of bestuursleden of hij spreekt die aan op het sportcomplex. In de voetballoze periodes zoekt hij zelf naar nieuwigheden. Zoals berichtjes over de nieuwe kleedkamers, die in de plaats van een toiletblok worden gemaakt. Zoals van een jeugdtrainer die in het huwelijksbootje stapte, en etc....... Teksten én foto's verschijnen zo rap mogelijk na de gebeurtenis online.

Rond de voetbalweekends is het superdruk in huize Maddens, want dan kunnen talrijke verslagjes van matchen worden geupload. Kurt heeft daarvoor een specifieke KSV Rumbeke-format bedacht met fotootjes en blauwe teksten. “Het totaalbeeld van de website moet kloppen. Je moet er zelf inspiratie en kleur in steken, zodat niet alles zwartwit is en een saaie boel. Een website updaten is niet zomaar even wat knippen en plakken.”

"Met fierheid kan KSV Rumbeke over een prachtige website beschikken,

het is er één om duimen en vingers af te likken.

Ook als organisator van de voetbalstages sta je er weer,

je bent hier ook al toe aan de zevende keer.

Kurt, je mag terecht trots zijn op al dit werk,

een prestatie om u tegen te zeggen.......heel sterk!!

Daarom is dit ereteken voor sportverdienste heel terecht,

en blijf nog maar heel lang aan KSV Rumbeke gehecht."

Danny Varrewaere

Kurt toont zich tevreden met de belangstelling voor de site. “Het kan altijd beter natuurlijk. Maar de website is gaan leven de afgelopen jaren. Mensen zeggen zo nu en dan dat ze mijn werk appreciëren, van sommigen weet ik dat ze zelfs elk verslag lezen!” ■

Kurt Maddens bij KSV Rumbeke

1988 – 1996 : voetballer bij KSV Rumbeke

1997 – 1998 : scheidsrechter bij de duiveltjes

1998 - 2013 : afgevaardigde bij duiveltjesteams en ouder

2000 - tot op heden : Website-updater en -uitbouwer - webhost

2014 - tot op heden : afgevaardigde Provinciale Beloften en U21 en indien nodig bij andere ploegen inspringen en/of assisteren.

2012 - tot op heden : Organisator voetbalstages

(Mede) Tornooi-organisator

Kurt

Reportage: Francois Peeters

Teksten gedicht: Danny Varrewaere

Foto's: Francois Peeters en Peter Bailliu