Bier van de maand: Gouden Carolus

gouden carolus1 kopie

Vanaf vrijdag 12 oktober kan je in de kantine van het Rumbeekse Sportpark genieten van een Gouden Carolus.

Gouden Carolus Classic vindt zijn oorsprong in de rijke Mechelse traditie. Elke Belgische stad had haar brouwerijen en eigen stadsbier. Zo dronken de Mechelaars “den Mechelschen Bruynen”. Mechelen, in die periode hoofdstad van de Nederlanden, had haar brouwersgilde en de leden stonden op hun eer van brouwer om voor de Keizer het beste bier te brouwen. Een oude Mechelse kroniek meldt dat dit Groot Keizersbier, “Gouden Carolus” genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel, vooral bij de vossenjacht werd gedronken “daar dit zowel de ruiters als de paarden in volle vuur bracht en ze deed galopperen zodat de jacht steeds in beste stemming verliep”. 

Het "Groot Keizersbier" Gouden Carolus wordt nog steeds in de Mechelse brouwerij Het Anker gebrouwen. Donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten zorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. 

Na eerdere prestigieuze onderscheidingen te hebben behaald werd dit bier in 2012 uitgeroepen tot beste donker bier ter wereld (“World’s Best Dark Ale”).

Na iedere match kan je napraten van de match met een Gouden Carolus in de kantine van KSV Rumbeke vanaf vrijdag 12 oktober!!!!!!

Santé