Gepubliceerd: woensdag 18 januari 2023

KSVR U8 wint de derby der lage landen tegen Dosko Beveren !!!

U8 Dosko 2023 450px

De terugronde begon meteen met drie derby’s der lage landen tegen Dosko Beveren! De zenuwen stonden strak gespannen! De spelers kregen de opdracht om vandaag “tijger” te zijn want we speelden in moeilijke weersomstandigheden en tegen een streekgenoot…

De eerste minuten van de wedstrijd was het nog wat zoeken naar automatismen. Het was dan ook al een maand geleden dat we nog een wedstrijd (outdoor) met inzet hadden gespeeld. Maar plots begonnen we aardige combinaties op de drassige mat te leggen! In een mum van tijd stonden we na het eerste kwartier 4-1 voor dankzij enkele harde afstandsschoten. Vanaf de tweede helft was het pompen of verzuipen… het was duidelijk dat de groen-witten aan het verzuipen waren en sterretjes zagen… hoezo sterretjes!? Ksv Rumbeke had duidelijk meer sterren op het veld. Halfweg stonden we dan ook op een comfortabele 8-2 voorsprong!

Vanaf de derde helft speelden we met de wind in de zeilen of in de rug! En dat vertaalde zich duidelijk op het veld! We speelden zeer geconcentreerd en onze thuiskeeper werd technisch werkloos… Het is duidelijk dat het voetbalthema in januari “de vrije ruimte is”. We vonden vaak de vrije speler en verlegden meermaals knap het spel naar de andere kant van het veld. We speelden Dosko van het kastje naar het muurtje! Een uitzonderlijke tegentreffer van Dosko werd meteen beantwoord door KSV! Na de aftrap werd de rechtervleugel meteen aangespeeld in het straatje. Een scherpe voorzet werd mooi gecontroleerd en haarfijn afgewerkt! De talrijk opgekomen supporters werden verwend en bleven nooit in de kou staan! De wedstrijd werd verdiend gewonnen met 18-4 na een sterke collectieve partij! Voor trainer Pieter een symbolische uitslag na 18 jaar bij Dosko Beveren te hebben gevoetbald…

U8 Dosko 2023 2

Ook op het andere terrein een spannende en boeiende wedstrijd! In de eerste helft een slappe vertoning. Een gretig Dosko overdonderde onze spelertjes. Na 15 minuten stonden we dan ook 1-5 achter. Na een peptalk van de trainer, kwam Rumbeke een stuk gretiger voor de dag! Met goed en bij wijlen verzorgd voetbal speelden onze jongens Dosko op een hoopje! We scoorden 5 keer en plots stond het 6-7 na de 2e periode !

In de derde helft gingen we erop en erover. De wind en de blauw-witten blaasden de groentjes volledig weg. Jawel, we stonden warempel 10-9 voor ! In het laatste kwartier trokken de hemelsluizen volledig open en was het nu Rumbeke die werd weggespoeld… Enkele flitsen van Dosko legden de match in een definitieve plooi. Uiteindelijk moesten we nipt de duimen leggen met 10-13. Een zeer aangenaam kijkstuk met veel inzet van beide ploegen!

U8 dosko 2023 1 1

In de derde wedstrijd opnieuw een zeer mooie en vlotte overwinning van KSV Rumbeke ! De weersomstandigheden waren zeker niet ideaal maar onze U8-spelers lieten zich niet kennen en stonden vol strijdlust aan de aftrap. Dosko Beveren werd direct overdonderd en na het eerste kwartier stonden we al 4-1 voor. Het tweede kwartier verliep iets moeizamer voor onze tijgertjes. Dosko werd wakker en kwam terug tot 5-4.

Na een motiverende speech van de coach, was iedereen opnieuw gefocust en demonstreerden onze spelers hoe je door mooi samenspel ruimte creëert om te scoren. We eindigden het derde kwartier met een geruststellende 12-6 voorsprong. In het vierde kwartier waren de jongens al goed natgeregend en sloeg de koude toe maar ondanks alles bleef iedereen strijden en deed onze keeper nog enkele heel mooie reddingen! De match eindigede op 16-9. Een leuk detail, iedereen van de ploeg pikte een doelpuntje mee. Of hoe de slogan van in Beveren tot in Rumbeke overwaaide... Door onderlinge samenwerking komt overwinning !

We zijn de terugronde alvast zeer goed begonnen ! Drie tevreden coaches en drie trotse afgevaardigden !

Voor verslag Pieter, Maarten en Sofie

Dank aan onze website sponsors. (klik op logo om naar hun website te gaan)

Crombez 500px   soliver 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px
                 
Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px
                 
Potragar 500px   Claeren 250px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px

hoofdbannersite 2019 2020 1100

SECRETARIAAT:

Gerechtigd Correspondent:

Stefaan Bouckaert - ad interim

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

Secretaris:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

 Jeugdsecretariaat:

Ann Verdonck

gsm:  0472/92.09.16

e-mail jeugd:  jeugd@svrumbeke.be

WEBSITE:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  web@svrumbeke.be

website:  www.svrumbeke.be

logoembleemksvrokfull

TERREINEN & INFO:

e-mail:  info@svrumbeke.be

adres:  Wervikhovestraat 7 , 8800 Rumbeke

telefoon:  051/20.10.01

stamnummer:   5181

bloknummer:   2218

kleuren:  shirt: blauw / short: blauw / kousen: blauw

footpass 2sterren 80px     KBVB 80px     Panathlon 80px VoetbalVlaanderen 80px